Реклама / Ads
23| 5374 |21.02.2012 НОВИНИ

При Томислав Дончев не давали бонуси

.
Томислав Дончев Източник: Булфото
Има обаче големи заплати, поясни министърът.
 

Не съм се впечатлил толкова от постъпката на полицаите, които ме глобиха, просто от темата се получи някаква сензация, каза по БНТ министърът за еврофондовете Томислав Дончев. Припомняме, той се похвали във Фейсбук, че е бил глобен за шофиране без светлини в зимни условия. Не се гордея за това, че са ме глобили, но бях много приятно впечатлен от поведението на полицаите – стегнати, възпитани момчета, обясни той. Вариантите са два: или служителите на Пътна полиция са били безкомпромисни, или не са ме разпознали, но и в двата случая са си свършили работата, каза Дончев и отбеляза, че няма как награди полицаите, но смята да напише писмо до началника им, за да сподели добрите си впечатления.  Във всичко това имало хубава новина, че България се превръща в нормална европейска държава.

По темата за помощта от Европа за наводненията Дончев коментира, че, за да можем да разчитаме на помощ от ЕС за възстановяването на инфраструктурата в засегнатите от наводненията райони, като село Бисер, трябва да побързаме. При евро парите проблемът не е в обема, а във времето. Трябва да се мине през всички процедури, колкото и да напрягаме администрацията. Голямото предизвикателство се казва проектна готовност. Става дума за възстановяването на всякакъв вид общинска инфраструктура – пътища, мостове, ВиК, училища, общински сгради. Проектите трябва да се изготвят в най-кратки срокове, за да влязат в строителния сезон на 2012 г.  Общините, като Харманли, трябва да напишат проектите, с които ще се кандидатства за пари от Брюксел, а правителството ще ги подкрепи безплатно.

Сметката за всички общини без Харманли е 52 млн. лева, съобщи министърът. Щетите в Харманли са най-големи, но още няма точна оценка за тях. Общата сума ще достигне вероятно 80 млн. лева. Европейският фонд за солидарност не може да бъде задействан за наводненията у нас, защото щетите не надхвърлят определения праг, обясни министърът.

По въпроса за усвояването на еврофондовете Томислав Дончев каза, че усвояемостта е над 20% от средствата. Всяка година държавата превеждала два пъти повече, отколкото е платено в предходен период, което според министъра означавало двойно повече инвестиции.

Трябва да има ясна система на кого колко лева биха могли да бъдат дадени, смята министърът по еврофондовете Томислав Дончев. По думите му са притеснителни разликите в бонусите, които получават някои служители.

Във ведомството на Дончев нямало бонуси, каза министърът, но добави, че там се получават високи заплати, даже някои били по-големи от тези на заместник-министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 7273 |19.02.2012 Т. Дончева: И Първанов, и Станишев не стават за лидер на БСП . 23| 12514 |17.02.2012 Темата с бонусите била трудна за разбиране от хората . 10| 6148 |17.02.2012 Бонуси за силикон . 37| 5947 |16.02.2012 Скандалът за бонусите в НЗОК продължи да се вихри в тв ефир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads