Реклама / Ads
8| 4891 |07.02.2020 НОВИНИ

МО: Проверката на ген. Цанко Стойков приключи без предложение за наказание

.
Генерал-майор Цанко Стойков
Приключила е проверката по случая с командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. В доклада на началника на отбраната генерал Андрей Боцев, който е и пряк началник на командира на ВВС, не се съдържа предложение за налагане на административно наказание.
 

Това съобщават от Министерство на отбраната.

 

Припомняме, че проверката бе разпоредена от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, след като в края на миналия месец прокуратурата разпространи запис на предполагаем разговор между Стойков и президента Румен Радев, свързан с назначаването на Десислава Радева на пост във Военновъздушните сили.

 

Докладът на началника на отбраната генерал Андрей Боцев проследява хронологията на комуникацията от април и май 2019-а между Антикорупционната комисия, Военновъздушните сили, Министерството на отбраната и Щаба на отбраната.

Още през април миналата година Антикорупционната комисия е изпратила шест писма по проверката, която правят, затова дали има нарушения от страна на Румен Радев, свързани с Десислава Радева.

 

Цанко Стойков е предал документите в срок, но в средата на май Антикорупционната комисия е поискала допълнителни документи, които са били предоставени, става ясно от отговора на генерал Андрей Боцев.

 

Началникът на отбраната отбелязва, че документът само разкрива развитието по случая. Без възможност за тълкуване на съдържанието и неговата целесъобразност и законосъобразност.

 

В изминалите дни министърът на отбраната Красимир Каракачанов посочваше, че Цанко Стойков е човекът, който има голяма заслуга за сключването на договора за Ф-16, и е човек с авторитет в армията. И че проверката е за негова информация. Както и че разследванията срещу военни прави само Военната прокуратура и до момента не е ясно защо генерал Стойков е бил слушан.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4707 |07.02.2020 Очакват се резултатите от проверката на шефа на ВВС ген. Цанко Стойков . 20| 6154 |03.02.2020 Узунов: Не ми е работа, но има повод да се възобнови проверката на КПКОНПИ срещу президента . 11| 6316 |30.01.2020 Каракачанов подгони генерал Цанко Стойков . 4| 6508 |22.01.2020 Бившият зам.-шеф на АДФИ с коментар за проверката на ведомството за Националната лотария

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads