Реклама / Ads
9| 8187 |01.05.2014 НОВИНИ

За пример! Мафиотски химн озвучава Министерски съвет и МВР

.
Култовата Parla Piu Piano звучи доста често пред кабинета на премиера Пламен Орешарски и във фоайето на Вътрешното министерство. Музиката от филма "Кръстника" на Франсис Форд Копола и Марио Пузо е мелодия на немалка част от гардовете на НСО, които охраняват вътрешното пространство в сградата на Министерски съвет.
 
Същата мода е заразила и някои от униформените в сградата на ул. "6 септември". Това съобщиха за Фрог нюз служители, които смяат, че това е скандално. Това не е от вчера, а от няколко години. Имаше един служител на НСО, чийто телефон бе с много силен звук и когато премиер бе Бойко Борисов озвучаваше целия коридор, когато някой го търсеше. Не знам защо въобще на охраната е позволено да разговарят по телефоните си, когато са на дежурство, но понякога ситуацията бе доста смущаваща, когато делегации или чужди гости чакаха за среща с премиера. Някои се смееха, но имаше и такива, които направо се шокираха от посланието, което излъчва песента на мястото, откъдето се управлява държавата, коментираха още служителите.

Странното е, че парчето от "Кръстника", което се счита от години по цял свят за химн на мафията, не прави никакво впечатление на шефовете в сградата на правителството и особено във вътрешното ведомство. Очевидци твърдят, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и министър Цветлин Йовчев въобще не не се впечатлявали, когато любимата мелодия на Дон Корлеоне и Майкъл Корлеоне ги "приветствала" в сградата на силовото ведомство.

Това бе любима песен на някои от българските мафиоти в началото на прехода. Иво Карамански дори я изпълнявал, когато бил в настроение и я пускал по телефона на магистрати и полицейски началници.

Зевзеци се шегуват, че телефони на бандити вероятно са "заредени" с химна на МВР "Нашата полиция ни пази", в изпълнение на Веселин Маринов...

 

Малък коментар: Няма съмнение, че когато подчинени на премиера Орешарски и вице-премиера Йовчев докладват за тази дописка, ще бъдат разпоредени проверки на телефоните на даващите дежурства в съответните ведомства. Може и други министерства да "пострадат". Охранителите пък ще ни псуват, то е ясно, но трябва да са наясно, че не са на постоянна работа в някоя мафиотска структура, а са на трудов договор в учереждения, които олицетворяват държавата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6153 |16.01.2014 Радан Кънев: В БСП водят войни мафиотски кланове . 30| 5271 |05.09.2013 Ден 84-и: Протестиращите пяха химна в навечерието на Съединението . 9| 6374 |04.11.2012 Цигани се извиняват за гаврата с портретите, пеят химна . 20| 7133 |14.09.2012 Министри за пример! Цветан Цветанов и Делян Добрев дариха кръв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads