Реклама / Ads
37| 12514 |14.08.2021 ГЛАСЪТ

Присъдата на Борисов, Гешев и машите им е в очите на децата им! Ще я носят до гроб

.
”Разговор” с протестиращи...
Потресаващите кадри от побоищата и гаврите над протестиращи младежи от миналото лято са в мрежата. Вече са гледани от милиони българи и не само. Засега реакция има само от партии, които са против режима на ГЕРБ и т.нар. „патриоти“. Сикаджията, той и три пъти премиер на тази клета държава мълчи, скрит зад дувара на къщата си в Банкя, охранявана от цял отбор гардове.
 

Сикаджията всеки ден критикува, иронизира и се подиграва на новите партии в парламента и на служебното правителство. Особено е фокусиран върху президента Румен Радев и вътрешния министър Бойко Рашков. За побоищата обаче Борисов мълчи. Покорните му медии обаче заливат с обидни квалификации всички, които се възмущават от бруталната разправа с протестиращите. В Пик пишат: Какво се крие зад манипулацията на Рашков/Хаджигенов за „бити протестиращи“. Тези не са хора.

 

Борисов е ли?…

 

Именно бившият премиер носи основно отговорност за полицейските зверства от миналото лято. Също за прокурорския „чадър“, който ги прикрива вече цяла година.

Борисов често се е хвалил през последните години, че знае всичко, което се случва в държавата, защото всяка сутрин вътрешния министър и шефовете на служби му докладват за обстановката в страната. И е така – няколко пъти съм бил свидетел как му докладват по телефона.

Нещата са от ясни по-ясни. Всеки един полицейски шеф от среден ранг нагоре, изпълнява разпореждане на горната инстанция. От директор на районно, през по-старшия, главният секретар и министъра. Министрите не предприемат нищо без санкция на Борисов. Той ги е назначавал, той е капо ди тути капо за тях. Йеархията се спазва строго, като в мафията - сравнението не е случайно.

 

Борисов не само е знаел за насилието, той го е разпоредил или най-малкото разрешил. Аргументите са били да се смаже „опитът за преврат“, а прокуратурата угоднически ги формулира по Глава първа на Наказателния кодекс - престъпления срещу Републиката, с предвиденото наказание  „лишаване от свобода от десет до двадесет години и доживотен затвор без замяна."

 

Борисов обича да се снима по празници или когато е притиснат от факти за престъпления по време на управлението му с дъщеря си и внуците си. Целта е да предизвика съчувствие, да покаже, че е любящ баща и дядо. Но битите и ританите като животни протестиращи също са нечии деца и внуци. А са малтретирани жестоко без видима причина и след като са им поставени белезници и са съборени безпомощни на земята. На някои от кадрите се вижда млада руса полицайка, която с огромен ентусиазъм забива кубинките си в тялото на паднал младеж до колоните пред ЦУМ и Министерски съвет. Тя майка ли е? Така ли възпитава своите деца?

 

От ГЕРБ всеки ден ни заливат с вопли за реваншизъм.

Нарича се справедливост. Процедурата е: разследване, повдигане на обвинения с всички доказателства, вкарване в съда и присъда. Бойко Борисов, бившите вътрешни министри Младен Маринов и Христо Терзийски, главният секретар Ивайло Иванов и тези под него трябва да получат заслуженото. И понеже това ще отнеме време, нека погледнат децата си и близките си в очите - там ще прочетат присъдата за сътворените извращения.

 

Такъв позор се носи до живот. Ако въобще проумяват колко са деградирали.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 42046 |26.07.2021 Не спасявайте Гешев, Пеевски и Доган! Ще воювам и с вас, да знаете . 37| 19019 |23.07.2021 Гешев уж извади списък на 38-те с милиони и имоти в чужбина, но скри имената . 58| 40031 |16.07.2021 Безпрецедентно! Бойко Рашков поиска „главата“ на Гешев с „дебела“ папка мотиви до Янаки Стоилов /документ/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads