Реклама / Ads
1| 11078 |27.06.2017 АКТУАЛНО

Продуцент от CNN признава, че руската история за Тръмп е скалъпена (видео)

.
Скандален видеоклип на продуцент от американската телевизия CNN хвърля яснота върху обвиненията срещу президента Доналд Тръмп и връзките му с Русия. Видеото показва как Джон Бонфилд признава пред скрита камера, че историята около Доналд Тръмп и Русия са откровена глупост и всичко се прави в името на рейтинга на телевизията.
 

По думите му срещу Тръмп в момента се води лов на вещици, като няма реално доказателство, което да го уличава в нарушение на законите относно връзките му с Русия. Бонфилд разказва още, че инструкциите му за атаката срещу Тръмп са дошли от най-високо ниво – от продуцентът на телевизията Джеф Зукер.

 

„За да сте наясно – ден след като президентът Тръмп изтегли страната от Парижкото споразумение за климата, изпълнителният директор по време на вътрешна среща ни заяви: „добра работа по отразяването на климатичното споразумение, но приключваме с това и се връщаме към темата Русия“.

 

В следствие на скандала телевизията освободи трима свои журналисти, занимаващи се с историята около Тръмп.

 

Авторът на историята Томас Франк е сред тези, които са подали оставка, според източник от телевизията, който е пожелал анонимност, тъй като няма разрешение да обсъжда лични въпроси. Ерик Лихтблу, асистент на главния редактор на вашингтонското бюро на СиЕнЕн, и Лекс Харис, ръководител на отдела за разследваща журналистика, са подали оставка.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6182 |25.06.2017 Тръмп: Обама е знаел за руската намеса на изборите . 4| 5088 |25.05.2017 Каракачанов: Руската политика спрямо България никога не е била справедлива . 0| 9479 |25.12.2016 Руската „Майка Тереза“ и шефът на ансамбъл „Александров“ сред жертвите в самолета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads