Реклама / Ads
9| 4427 |21.04.2021 НОВИНИ

Проектоминистър на ГЕРБ с дъжд от чисто новите опорки

.
Дъжд от чисто нови опорки в национален ефир - всички в НС били лоши, готвело се задкулисно управление, всички се наговаряли по кьошетата, Христо Иванов и ДПС били заедно, а ГЕРБ са чисти като момина сълза и зоват за отговорност и за нея, Стабилността.
 

Никой не играе, Конституцията била такава и те щели да разговарят с всички като отговорна първа политическа сила, спечелила избори и възползваща се от правото си да излъчи кабинет. Търсели логични партьнори от десния спектър, но за съжаление имало "неподготвеност за комуникация". Уж били членове на едно и също европейско политическо семейство, а вероятно щяло да стане както в Брюксел - депутатите от "Демократична България" да гласуват със социалистите...

 

Това са пресни коментари на прясната номинация за пресния проектокабинет на ГЕРБ "Митов". Александър Иванов е предложението за министър на околната среда и водите и днес застана на стола пред Цветанка Ризова в bTV, за да повтори онова, което вече няколко дни обикаля медийното и общественото пространство.

 

Трън в очите на ГЕРБ е начинът, по който се гласува в парламента. ДПС подкрепили предложението на "Демократична България" за кандидатите на комисиите и според Борисовците това било изключително скандално и хвърляло светлина върху тайния политически заговор.

 

"Нека колегите да изяснят и да кажат каква е цената, каква подкрепа са потърсили от ДПС. За мен има някакви договорки. Не мога да си обясня как, при положение, че не искаха да имат нищо общо с ДПС...", отсече Иванов и попита - защо Христо Иванов не се отзовал на поканата на ГЕРБ да обсъдят програмите и исканата от Христо Иванов съдебна реформа, който предлагал "ремонт на ремонта".

 

ГЕРБ внесе предложение за анкетна комисия, която да провери казуса "Росенец". Александър Иванов обаче така и не успя да обясни защо точно днес и защо точно сега, след като проблемът не е вчерашен.

 

"Вижте, роден съм в Бургас. Баба ми ме е водила на Отманли. Никога не съм искал да ходя на Росенец, защото това там никога не е било плаж...", коментира Иванов.

Преди няколко дни обаче и то съвсем официално след произнасяне на две съдебни инстанции и претенции на фирма, сметнати за неоснователни претенции, теренът край лятната резиденция на Ахмед Доган бе вписан в кадастъра като плаж.

 

Но имало нещо много по-важно според Иванов - кой и защо бягал от отговорност.

В името на нея, Отговорността, кабинетът на ГЕРБ не подаде оставка в разгара на летните протести миналата година. И сега Борисов, пък и останалите остриета от ГЕРБ са се хванали за липсата на отговорност и чувството на страх, които неминуемо щели да са причината някой да откаже да състави правителство при сегашната подредба в парламента и невижданото политическо мнозинство. Чухме и една друга стара песен - спечелилите протестни партии и до ден днешен нямат никакви предложения.

 

"Нищо не чуваме от тях. Затова се притеснявам, че някъде се правят договорки", посочи Иванов.

 

"Пееха песни, разбирам ги. Добри са в това. Пишеха сценарии. Но аз съм си донесъл сега чадър, защото мисля за бъдещето - може да вали. Ами партията да си вземе чадъра, да си подготви политическия кабинет. Животът и света не спират да се въртят, само защото някой иска реформи в една сфера, колкото и важна да е тя. Нещата продължават и това се прави от правителство. Трябва да има стабилност и предвидимост в България", отсече още Иванов.

 

Чухме и още нещо познато - "политиците не могат да управляват само със заклинания". Това са думи, излези само преди няколко дни от устата и на друго острие на ГЕРБ - председателят на групата Десислава Атанасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 16053 |21.04.2021 Проф. Вълчев: ГЕРБ се държат като в детската градина . 9| 3756 |21.04.2021 Петър Чолаков: ГЕРБ наредиха кабинет „за парлама“. Подиграха се с българите . 5| 3096 |21.04.2021 Делян Добрев: Шансът да мине кабинет на ГЕРБ е под 1% . 8| 3839 |21.04.2021 „Демократична България“ отказа преговори за коалиция с ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads