Реклама / Ads
2| 5182 |27.10.2015 НОВИНИ

Проф. Алтънков за Фрог: Балотажът ще е още по-объркан

.
проф. Никола Алтънков
Това, което се случи в зала „Арена Армеец”, не е въпрос на пропуск в закона, а на организация. Има системни проблеми от 1990 г. Сега бяха актуални хакерските проблеми, предишни години други проблеми бяха измислили. Вина за хаоса на тези избори имаха ЦИК, МВР заради ГРАО и Информационно обслужване, това коментира за Фрог нюз проф. Никола Алтънков.
 

ГРАО дава цифрите на ЦИК, които са фалшиви. Ние не знаем в действителност колко хора има в България – не може да имаме 7 млн. души население, а да имаме 6 млн. и  80000 хиляди, които да могат да гласуват. Хората до 18 години са над 1 млн. и 200 хиляди. Това разминаване го има във всички избори досега. От 400 000 до 700 000 са мъртвите души, които променят изборните резултати. Нито една от политическите сили не пожела да изчисти този проблем. Досега само Мишо Константинов говори за мъртви души, но той самият не се погрижи да ги отстрани.  

 

Не се допуска да бъдат проверявани от други компютърни специалисти данните на Информационно обслужване, това буди съмнение за фалшификации.  

 

Докато не мине балотажът, нищо не бива да се пипа, защото хаосът ще бъде още по-голям. Той така или иначе той ще бъде по-объркан. Има несходство между референдума, гласовете за местната власт и изборите в чужбина. Към всичко това може да се прибави нова хакерска атака, прогнозира проф. Алтънков.

 

Сегашният състав на ЦИК трябва да бъде разформирован напълно и да се създаде независима обществена агенция. До нея трябва да имат достъп неправителствени организации. Трябва да има конкуренция на Информационно обслужване. Този октопод е от 1970 г., от времето на Тодор Живков. Персоналът е над 600 души и са обхванали цяла България. Техни клиенти са всички министерства и общини. Тяхната база данни трябва да бъде достояние на всеки, който иска да я ползва. Ние не знаем каква е тяхната система, така че не могат да ни убедят, че няма фалшификация. Нищо не им пречи в края на изборите, да сложат фиктивни 120 общини с 600 000 гласа и да се наклони резултатът- там където им дават заплатите – а именно държавата, предупреди проф. Никола Алтънков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6493 |27.10.2015 Око на Фрог: Ал. Томов говори за истината с ментална упойка . 3| 4513 |26.10.2015 Член на СИК за Фрог: Пред мен припаднаха 4-ма души, жена получи инфаркт . 5| 6131 |26.10.2015 Само във Фрог: Прокуратурата проверява как е внесена ваксината с живака . 31| 8921 |26.10.2015 Проф. Слатински за изборите: Еднопартийната система се завърна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads