Реклама / Ads
31| 8904 |26.10.2015 НОВИНИ

Проф. Слатински за изборите: Еднопартийната система се завърна

.
Проф. Николай Слатински
Тази петилетка полупроводници, другата петилетка - цели проводници, другарки и другари! На тези избори почти цялата власт, на другите избори – цялата власт, другарки и другари! Еднопартийната система се завръща. Така започва коментарът на проф. Николай Слатински за преминалите избори в България с пълната доминация на ГЕРБ в областните градове.
 
Ето как коментира по-нататък  изборните резултати професорът, двете Българии и изборните победи:

"Много пъти през последните две години писах за това. Хубавото е поне, че няма да си търсим Тато, имаме си го. И Милко Балев няма да си търсим - и него си го имаме. И БЗНС - също, защото ще си имаме няколко.
Политическата полиция може да влиза – вратата е широко отворена.

Утре, като човек си търси работа, да не се чуди защо ще му бъде необходима бележка от местния (едно)партиен функционер.
И препоръка от (едно)партийната организация в университета или бившата му месторабота.

Мой приятел в тъжен мейл до мен:

„Абсолютно нормални резултати, даже очаквах още по-голяма победа на Партията и Вожда.
Има две Българии.

Едната, тази с която ние с теб имаме все по-малко общо и в нея сме в все по-растящо малцинство, си проведе изборите и си ги спечели. Нейната любима Партия спечели. Любимият й Вожд качи процента на одобрение. Скоро ще се радва на 80-90% общонародна любов.

В тяхната България логиката е антилогика, нормалността е антинормалност, разумът е антиразум – но от гледна точка на нашата България.
Нашата България си има свои ценности и принципи. Тя е мъничка, свива се, намалява. В нея са хората, които мислят като нас. Те не приемат колективното подивяване, масовата психоза, терора на нарастващото мнозинство. Не от високомерие. А от несъвместимост.

Затова не обръщай внимание на бодрите рапорти за категорични победи, приятелю. Това се случва в тяхната България. Това е техният избор на живот.
Докато те празнуват в своята България, нашата България включва скайпа. И разговаря с децата си и се радва на растящите далеч от не-нашата България внуци. Децата и внуците – те макар и заедно с нас само по скайпа, са част от нашата България. Тя ни остава като ценност и чувство. Нея с подобни избори и безумни изборни резултати не могат да ни я отнемат.“

Прочетох тези редове, разстроих се и включих скайпа...."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7356 |23.10.2015 Преизбраха проф. Георги Михов за ректор на ТУ-София . 12| 5280 |21.10.2015 Проф. Мирчев: Архитект Диков е виновен за хаоса в София . 16| 8850 |21.10.2015 Проф. Чуков: Асад посети Москва лично или е търсил обещания . 12| 7340 |20.10.2015 Проф. Илчев: Има опити Соф. университет да се подчини на политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads