Реклама / Ads
19| 3734 |15.01.2022 НОВИНИ

Проф. Асен Балтов: Не по-късно от петия месец трябва да си сложим втори бустер. Омикрон е като Уханския вариант

.
Проф. Асен Балтов
Вероятно ще не наложи 4-та доза ваксина. Не по-късно от петия месец трябва да си сложим втори бустер. Проблемът е, че и за ваксинацията властите изостават. Това каза проф. Асен Балтов по НТВ.
 

Лекари, социални работници, полиция, учители - трябва ваксинация. Да, заразяват се, но много малка част от ваксинираните отиват до интензивни грижи. И това са повечето възрастни хора с придружаващи заболявания. 


Нямаме достатъчна защита срещу Омикрон и затова трябва да се засилят мерките. 


През последните три месеца сметките за болниците са нараснали 3-4 пъти. Това ще намали доходите на всички работещи в здравеопазването. 

Режийни като на болница “Пирогов” от 100 000 са се увеличили на 500 000 лева. “Омикрона” влезе в НС преди Теменужса Петкова. Един от първите заразени е г-н Минчев. Ние отново тръгнахме от там, откъдето тръгнахме в началото. Омикрон е като Уханския вариант. Няма значение дали имаш антитела или нямаш. Пробити са ваксините. Около 10 процента от пробите са на деца до 18 години. Границата слиза все по-надолу. заразяването на медицинския персонала, имахме горе-долу подобни цифри като при Уханския вариант. Ако няма медицински персонал, кой ще лекува?! Трябват по-сериозни мерки. 


Планът е прах в очите на хората. Той е математически модел. Не е съобразено колко хора се разболяват от персонала. Имаме 33400 новозаразени. В най-големият пик на трета и четвърта вълна е бил по-малък от сега. Бързо ще нарастват случаите. Този план заявява, че е по-добър от предишния. Той не работи и беше заобиколен. видяха какво се случи с МО и МЗ. Министърът на образованието си скубеш косите. Антигенните тестове са нереални. Училищните тестове не са достатъчно качествени.  


Новият план е трети поред. Вторият не работеше. Силно се надявам, е той ще се видоизмени, защото в този вид той няма да върши никаква работа. По плана не се прави разлика между интензивно и реанимационно легло. сега са дадени 1268 реанимационни легла. В най-тежките моменти е имало 820 реанимационни легла. виждаме по-облекчени мерки от плана на Кацаров. 


За съжаление повечето случаи, които стигат до интубация, са много закъснели. Повечето хора идват в много късен етап, когато 60-70 процента от белите им дробове не работят. 


В никакъв случай не трябва да се обвинява лекарското съсловие, че не си върши работата. Напротив. Първо ни пляскаха, а сега ще започнат да ни бият. И не говорим за локдаун, а да прости мерки - ваксини. Икономиката страда от цялата тази работа. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 6026 |14.01.2022 Проф. Радка Аргирова: Сертификатът на база антитела е българско произведение, трябва да отпадне . 27| 26675 |13.01.2022 Проф. Овчаров се ожали: Помагах на Герджиков и ме изчегъртаха . 7| 5938 |13.01.2022 Проф. Витанов: Ще гоним нови рекорди. Омикрон се бори за доминация . 6| 6289 |12.01.2022 Журналистът Асен Йорданов също е със заплаха за живота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads