Реклама / Ads
34| 4243 |18.07.2021 НОВИНИ

Проф. Асен Балтов: Завеждам дела срещу министър Кацаров

.
Асен Балтов
”Не бих нарекъл министър Кацаров лекар. Той отдавна не е такъв и отдавна е забравил медицината, защото от 4 дни сме свидетели на лъжи. Първата е, че никога, никой не е казал, че има диагноза цироза. Ако една лъжа се каже 100 пъти става истина, но в случая това няма как да се случи”. Това обяви бившият изпълнителен директор на болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов.
 

"Поредната лъжа днес е, че нещо е подписано, друго не е, а ние сме фалшифицирали. Лично аз съм виждал ИЗ-то. Сравних неговите подписи с последният протокол от увеличаване на капитала на дружеството. Неговият подпис е 1:1. Ако той не е лежал в болницата, това си е негово право", каза още той пред Нова телевизия.


На въпрос в лично качество дали ще води дела, проф. Балтов отговори: „Ще трябва да изчистя името си. Зам.-министрите на Кацаров казаха в ефира, че имало данни за злоупотреби. След това казаха, че това са предварителни данни", закани се той.


"Самите колеги не могат да разберат как този човек може да лъже в ефир. Това не може да се размине. Колегите ми неслучайно му искат оставката. През последните 2 месеца Кацаров не направи нищо, за да покаже, че това са героите през последните 14 месеца. Всеки Божи ден през „Пирогов” са минавали между 300 и 400 пациети с COVID-19”, коментира още Балтов. Той беше категоричен, че „Пирогов” няма мотив да източва Здравната каса.


„Нека от НЗОК да отговорят дали наистина имаме мотив. Нека Петков Салчев да каже повече пари ли са дошли през месеците на пандемия в „Пирогов” от НЗОК. Името на болницата е опетнено по един изключително неприятен сценарии”, каза проф. Асен Балтов.


"За нас най-важен е човешкият живот. На всички главни рапорти, на които съм събирал началниците на всички клиники, винаги съм казвал: "Не пестете сили и средства. Важното е в тази пандемия да оцелеят колкото се може повече хора”. Не сме жалили никакви средства. Правили сме максималното за нашите пациенти", коментира Балтов.


"През тези два месеца той само критикува. 14 месеца ние се борихме и изведнъж се появява един министър, който ни смята за убийци", отбеляза той.


"Изключително неприятно беше, че разбрах от медиите, че съм уволнение. Другото, че имало безспорни факти за уволнението ми. Не, няма такива. Те са спорни и недоказуеми до момента", категоричен е проф. Балтов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 10053 |18.07.2021 Проф. Ивайло Дичев: Избирателите на Слави искат погром, а не правителство . 50| 57015 |18.07.2021 Борисов, не е Мутафа, а проф. Мутафчийски, не го защитаваш, а го употребяваш и не споменавай... „Кристал“… . 28| 23902 |18.07.2021 Проф. Пламен Киров: Президентът си дава сметка, че ситуацията е опасна и за България, и за него . 30| 4418 |17.07.2021 Проф. Кантарджиев: Десет болни от коронавирус заразяват нови десет души

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads