Реклама / Ads
15| 11094 |26.02.2015 НОВИНИ

Проф. Борислав Борисов бил Димитър Общи за АБВ

.
Борислав Борисов Източник: Булфото
Проф. Борислав Борисов е забъркал цялата каша с гласуването на депутатите от АБВ в подкрепа на дълга. Или е купен или нещо друго е станало, което ние не знаем, довери депутат от групата на Първанов пред Фрог нюз. Най-вероятно било след срамния гаф да бъде изгонен от групата, ако не подаде сам оставка, говори се в кулоарите на НС.
 
В последния момент Борисов ни каза, че трябва да подкрепим взимането на 16-те млрд заем, защото "такава е икономическата и финансовата логика". Въобще не стана ясно дали позицията е съгласувана с Първанов.

Борисов е напазаруван. Това е повече от очевидно, бе коментарът на народни представители от БСП. Те не скриха задоволството си от възникналия конфликт в политическия проект на Георги Първанов.

Проф. Борислав Борисов е бивш ректор на УНСС. По негово време избухна скандалът с купуваните изпити и подписи в студентски книжки, за който бе натопен преподавателят Петкан Илиев. Съдът обаче оневини Илиев. Ректорът Борисов се измъкна сух от скандала, но още тогава имаше съмнения за това, че разследващите са злепоставили невинен човек, за да прикрият истинските проводници на корупция в университета.

След това името на Борисов бе замесено в мистериозно придобивне от него на луксозно жилище в кооперация, собственост на главният обвиняем по делото "Октопод" Алексей Петров. По това време проф. Борисов бе и съветник на президента Първанов по икономическите въпроси, возеше го служебен Мерцедес с шофьор от НСО. Пред журналисти Борисов се оправда за апартамента, че не му бил нужен, че го прехърлил май на дъщеря си и че щял да го смени.

Нещата обаче са малко по-сложни. Още в края на 90-те години Петров и Борисов заемат ръководни постове в Съюза за стопанска инициатива. Единият като председател на управителния съвет, а другият - като изпълнителен директор. Двамата участват и в надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

Дъщерята на проф. Борисов Владя Борисова, освен преподавател в УНСС е и съдружник с 3% в "Лев истейт" ООД - една от фирмите, контролирани от бившата "барета". Мажоритарен собственик в това дружество е жената, с която живее Петров - Ива Павлова.

След като освободи ректорския пост той се включи в проекта АБВ и плътно застана до Първанов. Мнозина го считат за негов икономически гуру.

Може професорът да има много слабости, но с две е особено уязвим: парите и алкохола. Това разказаха пред Фрог нюз негови колеги от парламента. Дали се опитват по този начин да прехвърлят вината за избухналия скандал на него или нещата наистина са такива предстои да узнаем в близките часове и дни.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 5754 |25.02.2015 Борисов категоричен: Не поемаме и лев нов дълг! . 11| 7513 |25.02.2015 Проф. Кадурина: Медии манипулират за ВМА и клиниката ни . 25| 5878 |24.02.2015 Борисов избира шефа на ДАБЧ . 20| 5233 |24.02.2015 Борисов: Ако се докаже вината на ген. Тонев - напуска ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads