Реклама / Ads
11| 4872 |08.02.2023 НОВИНИ

Проф. Димитър Вацов: Да си против корупцията и да си против Путин е едно и също

.
Димитър Вацов
Най-вероятно след изборите ще има кратка коалиция на „партиите на двата стола“ – ГЕРБ, ДПС и БСП, - която бързо ще се разтури заради скандали. Наричам ги „партии на двата стола“, защото искат и европейските програми, и руските комисионни. Хората обаче на собствен гръб ще разберат, че на два стола не се седи: да си против корупцията и да си против Путин е едно и също. Но вероятно ще го разберат по трудния начин, т.е. скоро още едни избори ще има.
 

Това казва пред TV+ и Веселин Дремджиев проф. Димитър Вацов.

 

Подложени сме не на една, а на множество хибридни атаки в медиите едновременно. Българските проруски пропагандисти са ясни: срамно е, че в „общественото“ БНР все още необезпокоявано се вихри Петър Волгин, а гости са му Боян Чуков, Валентин Вацев, Калина Андролова и пр. Те са там под прикритието на „свободата на словото“, дори Соня Момчилова, председателката на СЕМ, ги защитава като „алтернативна гледна точка“, категоричен е той.


Вижте интервюто на Радев пред Дарик, там 5-6 от опорките са явни: че с помощ към Украйна „ще въвлечем страната във война“, че грантовете са инструмент на „чуждо влияние“, и пр. Но и за професионалните ни пропагандисти ми е жал, защото скоро много от тях ще останат без работа. При новото ни изследване открихме близо 500 роботизирани сайта, абсолютно еднакви, рециклират еднакви руски опорки. Зад всеки от тях обаче стои човек, който ги споделя във Фейсбук и другаде срещу пари. Представете си какво облъчване е това, само като виждаме заглавията, посочва професорът.


Затова обществото е объркано. И няма как да е друго, щом няма национална програма за #противодействие на руската #пропаганда. А в момента няма как да има, защото през Радев и служебните правителства нас ни управлява едно прокремълско малцинство. Ако путинофилите у нас са пряко сили 20-25%, те в момента чрез Радев са на власт.


На изборите не се вижда бърз пробив в това статукво. Обединените ПП и ДБ, дори и да са първи, което по сегашните данни е малко вероятно, пак няма да могат да направят правителство, защото няма с кого да се коалират. За съжаление позатихна общественият подем от протестите през 2020 г. след началото на войната – демократите едва ли ще имат мнозинство, казва още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3333 |06.02.2023 Проф. Николай Милошев: Няма да има последици за България от силните трусове в Турция . 0| 2992 |06.02.2023 Димитър Куманов: Нашата държава не знае какво да прави при силно земетресение . 3| 3734 |04.02.2023 Димитър Ганев: Коалиция на ГЕРБ с БСП означава, че ПП и ДБ печелят местния вот . 8| 4024 |04.02.2023 Проф. Александър Маринов посочи, че смяната на Минеков е наложителна промяна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads