Реклама / Ads
12| 5989 |07.03.2014 НОВИНИ

Проф. Димитров: Предизвикахме управляващите с одита на МВР и "Авиоотряд 28"

.
Шефът на Сметната палата проф. Валери Димитров
Може би се е очаквало да се подмазваме на новите управляващи. Не ме интересува дали ще остана председател на Сметната палата. Аз и моите трима заместници сме ангажирани да направим професионална Сметна палата, а не тя да бъде място за протежирани некадърници.
 

Това заяви шефът на Сметната палата проф. Валери Димитров в сутрешния блок на Нова телевизия. Вчера по време на заседание на парламента депутатът от Движението Хамид Хамид реагира на същата реплика на проф. Димитров с неприличен жест от мястото си в пленарна зала. Заради това той бе изгонен. Малко след случилото се Хамид се извини за постъпката си.

„Очевидно е, че одитът на МВР и отидът на Авиоотряда предизвикаха бурна реакция на управляващите, защото те си мислиха, че ще се подмазваме на новата власт. Очевидно се е очаквала от нас друга реакция", обясни обвиненията на сегашните управляващи към одитната институция Димитров и припомни резултатите от проверката на Авиоотряд 28. „Има нарушения, няма данни за престъпления". Нарушение е, че Авиоотряда се е ползвал като такси. Но нарушение е едно, престъпление е друго, подчерта той и допълни: „Всички полети са платени, няма щети в бюджета".

Ако прокуратурата смята, че има данни за престъпление, тя може да се самосезира, припомни председателят на Сметната палата и допълни: „Аз поисках анкетна комисия, която да докаже как е извършен одитът".

Сметната палата ще се депрофесионализира, са опасенията на проф. Димитров. В момента четирима депутати от БСП и ДПС внасят един лош закон, който възстановява стария режим на работа на Сметната палата - няма стаж, няма изискване за професионална квалификация, а членовете й ще се избират на принципа на партийните квоти, обясни настоящият й председател.

„Няма нито един поръчков доклад на Сметната палата“, заяви още проф. Димитров. Той бе категоричен, че не е имало натиск върху институцията и него от новите управляващи и от ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5320 |03.03.2014 Проф.Б.Димитров: Само НИМ и Лудогорец събират по 40 000 на едно място . 23| 11817 |02.03.2014 Проф.Мермерски: Яжте боб против рак и холестерол . 14| 5871 |01.03.2014 Проф. Вучков:Ще съм по-добър президент от всички досега . 16| 8217 |01.03.2014 Огнян Донев ще съди депутата проф. Станилов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads