Реклама / Ads
1| 3426 |10.12.2021 НОВИНИ

Проф. Гайдарски: Д-р Петров говори едно, а министър Кацаров обратното за тестовете и детската болница

.
Проф. Радослав Гайдарски.
”Д-р Петров говори едно, а министърът на здравеопазването твърди точно обратното - че с тези пари, с които е трябвало да закупят определен брой тестове, те са успели да закупят два пъти повече тестове, отколкото е бил първоначалният замисъл. Има неяснота и е по-добре да оставим КПКОНПИ да изяснят тези неща”, заяви бившият министър на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски.
 

"Това се коментира от няколко години. Преди повече от 40 години беше направена една болнична сграда, която в момента не е довършена. Тя е в ареала на "Александровска" болница, солидна сграда на 12 етажа. Тази болница трябваше да бъде завършена по мое време, но поради това, че тогава липсваха пари, тя не можеше да бъде завършена. След това бях наредил за тази болница, заедно с още една друга сграда, която е на другата улица - да се ситуират клиниките по вътрешни болести", допълни проф. Гайдарски пред ON AIR".

 

Според него тогава е станало ясно, че и двете сгради са годни за строителство.

"Бях подготвил и едната, и другата сграда, но след като напуснах те си останаха така. Но 13 години няма решение и нищо не е пипнато. Останаха да бъдат разрушени", коментира бившият министър на здравеопазването.

 

По думите му детската болница е станала като някаква мечта. "Ще станат 40 години, откакто тя трябва да се построи. Първите копки са направени от Живков. Никой не може да каже къде точно трябва да бъде, тя си имаше много хубаво място - огромен двор на "Александровска" болница, но там тя остана като някакъв паметник, който кой знае кога ще бъде завършен, или ще бъде разрушен", подчерта проф. Радослав Гайдарски.

 

Според него ръководството на болница "Лозенец" се страхува, че ако бъде направена такава педиатрична болница, това ще наруши връзката между "Лозенец" и СУ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3633 |09.12.2021 Проф. Боян Биолчев: Министър Кацаров унищожава Медицинския факултет към СУ . 2| 2935 |09.12.2021 Цацаров проверява поръчката на МЗ за тестове за ученици, вика бившия зам.-министър Димитър Петров . 5| 3029 |09.12.2021 Проф. Сербезова: Здравният министър трябва да обяснява решенията като търсен ефект . 6| 9910 |09.12.2021 Министър Кацаров: Д-р Петров е освободен, защото е ”сгазил лука някъде”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads