Реклама / Ads
31| 4672 |12.02.2021 НОВИНИ

Проф. Генчо Начев: Ако стигнем цифрата 200, ще се мисли в насока затягане на мерките

.
Подготвят ни за ново затягане на мерките. Този извод можем да извадим след гостуването на здравните експерти в националните телевизии през последните дни. Тенденцията в нарастването на случаите се запазва, макар и броят на заразените с коронавирус да се увеличава плавно. И днес здравен професор заяви - във всички случаи, ако достигнем цифрата 200 (200 заразени на 100 хил. души, бел.ред), ще се мисли в насока затягане на мерките.
 

"Това е най-нормалното", посочи проф. Генчо Начев, директор на УМБАЛ "Св. Екатерина".

Той заяви - у нас истински локдаун не е имало. Не е бил въведен вечерен час. Не сме пускали SMS, за да излезем от домовете си.

 

"Винаги броят на пациентите в периода демекмври-януари е по-малък. ТОва е заради празниците. Българинът не е свикнал да се грижи за здравето си - първо трябва да "заколи пасето", да "ожени щерката". У нас здравето не е на първо място и това е народопсихологията ни", обясни още проф. Начев.

 

Според него увеличава се процентът на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19. Липсата на информация относно препаратите е нещото, което предизвиква съмнения у хората.

 

"Тази липса на информация е заради самите фирми, не заради здравните власти. Много е кратък срока от производството до действието на самите ваксини. Трябва време, за да се направи статистика", посочи още Генчев.

 

"Не мога да кажа, че обстановката в момента ме притеснва. По начало мерките у нас са доста лежерни. Българинът не е много дисциплиниран. Не съм ходил молове, но като гледам по телевизиите там никакво разстояние не се спазва. Стълпотворението е такова, че не е възможно. Във всички случаи, ако достигнем цифрата 200, ще се мисли в насока затягане на мерките", посочи още Начев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 4255 |09.02.2021 Проф. Витанов: Пуснем ли всички ученици в клас, след 2-3 седмици заразата скача с 10-15% . 3| 4731 |09.02.2021 Проф. Ана Кочева: Лавина от фалшификации в С. Македония със сериозна финансова подкрепа . 3| 3434 |08.02.2021 Проф. Нейкова: Политиците са един от генераторите на фалшиви новини . 25| 3438 |07.02.2021 Проф. Балтов: Масовата ваксинация може да започне до 2 седмици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads