Реклама / Ads
0| 3048 |05.05.2023 НОВИНИ

Проф. Хинков: А.Василев и Лорер като политически фигури в проектокабинета ”Денков” предполагат нови преговори с ГЕРБ

.
Христо Хинков
Според проф. Христо Хинков наличието на политически фигури, като Даниел Лорер и Асен Василев в проектокабинета, ще е предпоставка за нови преговори с ГЕРБ. ”Коалицията ПП-ДБ има искреното намерние да се състави правителство и да не се излъжат избирателите. Да се спаси България от нови избори”, коментира номинираният за министър на здравеопазването.
 

Аз съм в позицията на експерт, не толкова на политик. Бих казал, че не съм изявен политик. Следваме този модел да се представи кабинет, с фигури, които не са политически оцветени, заяви още номинираният за министър на здравеопазването в проектокабинета "Денков" проф. Христо Хинков в предаването "Денят започва" по БНТ.


Имам надеждата, че обективните обстоятелства налагат да се продължат тези преговори. Иначе другото е - попадане в пропастта. Възможно е да има някакво съгласуване между двете формации (ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ), което не е излязло в медийното пространство, добави проф. Хинков.


По думите му идеята в проектокабинета "Денков" е да бъдат представени експерти. "Аз съм на второ място член на ДСБ. Това, че има голяма коалиция с ПП е, защото се консолидират настроения, мисли и хора, които искат да променят генерално развитието на България", каза още той.

 

ПП-ДБ номинира акад. Николай Денков за премиер, ето кои са другите имена в проектокабинета им


Управленската програма в сектор "здравеопазване" е писана от колективи. Тя наистина е еклектична. Следва едни общи насоки и принципи, които са били представени пред обществеността - като детската болница, нови начини на спешна помощ (спешна помощ по въздух). Там няма противоречия, допълни още той.


Проф. Хинков уточни, че не е виждал програмата на ГЕРБ. "В техния сайт намерих една презентация на PowerPoint.Проф. Костадин Ангелов е длъжен да критикува нашата програма от политическа гледна точка. Но това трябва да спре", подчерта проф. Хинков.


Ако не се увеличат заплатите на работещите в здравеопазването ще се озовем в ситуация - след 5 години да на няма кой да ни лекува. Приоритизирал съм някои неща - едното е свързано именно със заплатите на лекарите. Вторият голям проблем е общата смъртност на населението. През 2022г. достигнахме второ място за обща смъртност. Здравната ни система не е била готова за пандемията от COVID-19. Проф. Ангелов трябва да даде отговори, и не само той. Няма никаква полука от тази пандемия. Нищо не се прави, за да може болниците да се подготвят за следваща пандемя. Въпросът не е дали ще има нова пандемия, а кога, посочи още проф. Христо Хинков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2951 |27.04.2023 Проф. Иван Илчев: Цялостната ни политика по отношение на Северна Македония е погрешна . 4| 3430 |27.04.2023 Проф. Дайнов: Борисов е истерично уплашен, той не иска да управлява . 2| 2704 |27.04.2023 Проф. Даскалов от ПП: Забраняването на вноса на някои украински стоки не беше много логично . 8| 2841 |26.04.2023 Проф. Пламен Киров: Има реални сигнали за формиране на правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads