Реклама / Ads
27| 10463 |06.10.2020 НОВИНИ

Проф. Иво Христов: Дебатът в ЕП бе много пара в свирката

.
Проф. Иво Христов
„Много пара в свирката“ – така социологът проф. Иво Христов нарече вчерашния дебат в Европейския парламент.
 

Пред бТВ той сподели мнението си, че не може да се очаква значителен ефект от дебата в ЕП в момента. Социологът коментира главно политическата ситуация в САЩ,

 

„Дебатът между Доналд Тръмп и Джо Байдън беше политическото дъно на САЩ. Все си мислех, че България го е ударила, но това, което видях в Америка, ме успокои. Още сме далече от най-добрите образци, а те дълбаят дъното. Такъв примитивизъм не очаквах“. Това коментира в „Тази сутрин“ по бТВ социологът проф. Иво Христов.

По думите му това, което се случва там, е „крайно неприятно и изключително напрегнато“.

 

„Там няма абсолютно никакъв дебат за политика. Това е едно дълбоко разделено общество - общество на ръба на гражданската война“, на мнение е Христов.

 

„Големи играчи очакват САЩ да влезе във вътрешна разпра и да няма възможност да реагира адекватно на външни заплахи. Отчитайки неособената кондиция на ЕС, нещата стават крайно неприятни. Мисля, че 2020 г. ще бъде началото на взривни процеси в световен мащаб“, смята Иво Христов.

 

„Ако Байдън дойде на власт, това означава серия от войни в нашия регион. Ако остане Тръмп, означава, че ще продължи демонтажа на всички международни споразумения“, прогнозира социологът.

 

„Крайно съм притеснен от конфликта в Нагорни Карабах. Смятам, че там нещата ще придобият все по-тежък характер. Очертават се блокове, в които за първи път Арабският свят, с изключение на Катар и плюс Иран, застават зад Армения. От другата страна е тюркският свят плюс Пакистан, които застават зад Турция. Всичко това ще бъде решено от тежката дума на Русия“, коментира социологът.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 11022 |05.10.2020 На живо - Дебатът в ЕП за върховенството на закона в България /видео/ . 31| 9732 |05.10.2020 Проф. Минеков е пред ЕП в Брюксел, всички се питат къде е премиерът Бойко Борисов /видео/ . 19| 7056 |05.10.2020 Тома Томов: Дебатът между Байдън и Тръмп - една изгоряла цигара и един противен нарцис . 21| 8499 |05.10.2020 Проф. Маргарита Младенова: Децата ни са на протестите. А ние къде сме?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads