Реклама / Ads
7| 3199 |19.01.2023 НОВИНИ

Проф. Иво Христов прогнозира предсрочни парламентарни избори през есента

.
Проф. Иво Христов
Социологът проф. Иво Христов посочи, че ще се търси кой е виновен за неуспеха и на третия мандат, защото ”по тези географски ширини винаги се търси виновният, но не се прави анализ на проблема и не се предприемат действия за неговото разрешаване.”
 

Социологът проф. Иво Христов каза по БНР, че лидерската среща на Корнелия Нинова е "хубав предизборен ПР с оглед на идващите предсрочни избори. Показваме на публиката, че искаме да съставим правителство, но онези там, другите, поради тяхната не особено правилно произведена политическа природа не са в състояние, не могат, не искат да спасяват отечеството в тези тежки времена. Ние направихме всичко от себе си, но ето - това е резултатът. Това е последният акт на пиесата "Многострадална Геновева".

 

Според проф. Иво Христов най-лесно е да се търси виновен, но всъщност "виновници няма, защото това е категория от междуличностните отношения. В политиката има интереси. Тези интереси взаимно се изключват, поради което няма да има правителство с третия мандат".

 

Проф. Христов коментира т.нар. "избухване" на случая "NEXO" със сравнението:

"Някой държеше котката в чувал и я пусна точно когато трябва - в 12 без 5, когато имаше теоретични шансове мандатът да бъде даден на Демократична България. Той изказа съмнение, че ДБ е щяла да постигне успех и да формира правителство, но:

"Това служи като легитимно оправдание и за двете страни - ДБ и Продължаваме промяната, че са имали желание, но тъмните сили, които ни дърпат към Азия, не пожелаха".

 

Прогнозата на проф. Иво Христов е за предсрочни парламентарни избори и през есента - 2 в 1 с местните: "Геополитическата ситуация - Русия, САЩ, Украйна ще изиграе решаваща роля. Винаги големите проблеми са се решавали отвън. Основното деление на обществото също е по геополитическа ориентация".

 

Проф. Иво Христов заяви, че ще присъства днес в срещата в Пловдив на новото ляво обединение, за да изрази скептицизма си, но "това не е скептицизъм поради незнание, а поради знание".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2887 |19.01.2023 Проф. Кантарджиев: Пикът на грипната вълна ще е в края на януари - началото на февруари . 5| 8172 |17.01.2023 Проф. Слатински: Ще има нов Нюрнбергски процес за Путин, Медведев, Лавров, Пригожин.... . 17| 6836 |16.01.2023 Проф. Слатински: Президентът стана по-опасен играч и от Борисов . 16| 3766 |16.01.2023 Проф. Димитър Вацов: Радев даде мандата на себе си, обслужи косвено Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads