Реклама / Ads
0| 6365 |26.07.2017 НОВИНИ

Проф. Камен Плочев: Лобизмът в НЗОК е тежък

.
Проф. Камен Плочев Източник: БГНЕС
Кръстя се на един Господ - законът и правилата за неговото приложение. Това заяви проф. д-р Камен Плочев, който е кандидат за управител на НЗОК.
 

Плочев, който към момента е началник на Клиниката по инфекциозни болести към Военномедицинска академия в София, беше изслушан от ресорната Комисия по здравеопазване.

 

Ефективно управление и разходване на средства за закупуване на здравни дейности и гарантирането на качеството на получаваната медицинска помощ, ще бъде основен приоритет на НЗОК, подчерта той. Част от вижданията за развитието на НЗОК се базират на създаване на равна регламентация за извършване на съвместни проверки. Не трябва да се изключват и съвместните проверки с НАП, изтъкна Камен Плочев.

 

„В дейността на НЗОК лобизмът е тежък, но преодолим проблем. Лобистите трябва да знаят, че се кръстя на един Господ - законът и правилата за неговото приложение. Не тръгвам на война, но ще наложа взаимоотношения, лишени от некоректни помисли и ходатайства. Всеки ще бъде оценяван справедливо и няма да допусна, бъркайки в общия кюп, да взема пари от един,за да ги дам на друг, с цел да прикрия или толерирам некадърност или корупционни замисли“, заяви Камен Плочев.

 

От друга страна той обясни, че възприема положително намеренията на министъра на здравеопазването съвместно с БЛС да бъде продължено изваждането на групи заболявания от болничната помощ и прехвърлянето им към извънболничната помощ с цел оптимизирането на публичните разходи. Не по-малко важно е създаването направленията за преглед при специалист да отпадат като хартиен носител още преди задължителното въвеждане на индивидуалния идентификатор или т.нар. лична, електронна здравна карта, подчерта кандидатът за шеф на Касата. Камен Плочев обясни, че ще изисква от всички работещи в НЗОК да подхождат с търпение и уважение към всички потърсили помощ от Касата. Няма да допусна административни своеволия. Трябва да се коригира административната разпокъсаност, което много затруднява контрола и кореспонденцията, заяви Плочев.

 

„НЗОК и РЗОК са задръстени от писма от ръководители на здравни заведения, които искат пари. Те най-вероятно разчитат на принципа, че на малкото дете му се дава каквото иска, когато плаче и непрекъснато плачат за пари. Съгласни сме, че на малкото дете трябва да му се дава, но ако го обичаш истински, ще му даваш, колкото трябва, за са не го разглезиш. Писмата до Надзорния съвет за пари извън договореното смятам да огранича до разумния минимум“, категоричен бе Камен Плочев, цитира БГНЕС. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 12432 |28.07.2017 Фрогоко: Проф. Тагарев пак ”забърка кашата” за избор на нов изтребител . 0| 5390 |24.07.2017 Проф. Кантарджиев: Затихва най-голямото огнище на морбили . 0| 5529 |24.07.2017 Проф. Гюров: На 4-6 септември може да има земетресение у нас . 0| 7387 |15.07.2017 Референдум в Ъглен за каменната кариера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads