Реклама / Ads
0| 5921 |08.01.2023 НОВИНИ

Проф. Кантарджиев: В момента лекарства се крият и задържат, за да бъдат реекспортирани

.
Проф. Тодор Кантарджиев:
По думите на Кантарджиев лекарства се крият и се задържат, за да бъдат реекспортирани: “Пикът на грипа се очаква през м. февруари, но сега започна епидемиологичното разпространение на грипните вируси”, добави той.
 

Той е категоричен, че от една година цялата законодателна дейност на правителството е да лишава министъра на здравеопазването от възможност да реагира на остри ситуации, да закупува реактиви, медикаменти, да заплаща на хората, работещи в епидемична обстановка. 

 

Според Кантарджиев: “От 30 години говоря на студентите в моите лекции - изписвайте български лекарства, за да запазвате работните места в страната. От най-големият износител на антибиотици, ние станахме вносител на антибиотици. Доста от субстанциите се правят в Индия и в Китай. Според мен се спекулира с недостига на лекарства.”

 

“Предишното редовно правителство на кабинета Петков възложи на група добри епидемиолози от Пловдив, сред които и ръководителката на катедрата проф. Ани Кеворкян, да анализира смъртността от COVID-19. Оказа се 860 000 години загубен живот. Това е загубеният живот на хората, починали от COVID”, заяви проф. Тодор Кантарджиев по БиТиВи.

 

Според проф. Тодор Кантарджиев цивилизованите държави трябва да си извадят изводите, че здравните системи са били много не подготвени: “Вариантът, който в момента е в Китай, и в Европа - Омикрон, няма нищо общо като вирулентност, като смъртност причинител, каквото беше преди две години. Още преди три години казах, че еволюцията на вируса е такава, че да може по-лесно да се разпространява и по-леко да се прекарва. Философията на вируса е не да убива, а да се разпространяват на човек на човек. По начало още преди три години знаехме, че това е вирус, който сравнително често мутира.”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3112 |08.01.2023 Проф. Антоний Тодоров: Партиите се страхуват от нови избори . 6| 2997 |08.01.2023 Проф. Александър Маринов посочи, че 48-то НС не е продуктивно . 0| 3405 |06.01.2023 Проф. Слатински: Парламентът на Статуквото не позволи Правителство на Промяната . 4| 4616 |05.01.2023 Проф. Анна Кръстева: По-малко Борисов, повече потенциал за ГЕРБ! Всички работят за президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads