Реклама / Ads
17| 4521 |16.05.2016 НОВИНИ

Проф. Константинов: Нинова е един възможен бъдещ премиер

.
Михаил Константинов
Не бива да подминаваме и една сериозна тенденция - жените са много добре представени в българската политика. В първата петица на българските политици на втора, трета и пета позиция са жени. Та те са повече от мъжете! Новоизбраната председателка на БСП Корнелия Нинова например за мен е един възможен бъдещ премиер, смята проф. Михаил Константинов.
 
На втори тур на президентските избори целият Реформаторски блок трябва плътно да подкрепи десния кандидат, смята проф. Михаил Константинов. Според него текущите сътресения във властта с оттеглянето на АБВ и призивът на ДСБ всички негови представители в управлението да се оттеглят имат силна връзка с президентските избори.

АБВ иска да участва в едно ляво обединение, което според мен е предстоящо, и много искали техен да бъде общият ляв кандидат. И тъй като г-н Първанов няма никакво право да се кандидатира за президент - в България все пак има действаща конституция, за негово съжаление остава една друга кандидатура - тази на г-н Калфин, разсъждава той.

Ако г-н Първанов изобщо има някакъв шанс да се кандидатира, то е за вицепрезидент. Което е смешно. Първанов разчита, че забраната за трети мандат се отнася за двойката, а не за него лично. Така че за какво говорим? Първанов не може, а Калфин е силен. И ако ГЕРБ мисли, че ще победи Калфин лесно, това не е вярно. Труден кандидат е. Да припомня, че през 2011 г. г-н Плевнелиев едвам го победи с разлика от едва 160 хил. гласа, коментира проф. Константинов.

Според мен Плевнелиев ще се кандидатира само ако ГЕРБ го подкрепи. И това е правилната позиция. Иначе който и да е кандидатът на ГЕРБ, той ще победи на втори тур. Така ще стане, защото на първи тур ще има хора като Слави Трифонов. Навремето Жорж Ганчев събра 600-700 хил. гласа. Ген. Бонев, също събра 700 хил. гласа и така подля вода на Петър Стоянов, казва още професорът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 84| 13946 |15.05.2016 Нинова посвети успехите на сина си в университета „Бъркли” на БГ учителите . 14| 4684 |11.05.2016 К. Стойчев: Първанов се стресна, че Нинова ще му вземе електората . 2| 4274 |11.05.2016 Константинов: Фатално изоставаме с президентските избори . 14| 4677 |11.05.2016 Нинова към управляващите: Собствената си немощ не оправдавайте с БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads