Реклама / Ads

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

21| 7450 |05.10.2020 НОВИНИ

Проф. Маргарита Младенова: Децата ни са на протестите. А ние къде сме?

.
Проф. Маргарита Младенова
Морал и съвест са думи, в които никой не вярва. През последната година живеем в една лоша пиеса, лошо написана. Действащи лица са генералите. В нея ясно се говори на арогантен, беден и предубеден език. В нея няма нищо друго, освен битка между партиите.

Това каза по БТВ проф. Маргарита Младенова. Припомняме ви, че тя е един от стотиците интелектуалци, които подписаха писмото срещу настоящото управление в България.

 

И децата ни са на протестите. А ние къде сме. Има преобръщане в мерките на поведение с главата надолу. Тази презумпция за виновност се вменява като законно средство. Този главен прокурор се втурва като един чекист. Това са неща, които узаконяват предубедеността в нашите управленци. Приписването на мотиви ме възмущава. Ако някой реагира срещу,  веднага отсреща се посочва-знаем кой те представлява. Не, не знаете, господа! Това е крах. Стана така, че общество няма. Общност се сформира чрез нашите подписи. Няма общности.

 

Папагалското говорене дрънчи на ламарина. Те говорят на брюкселски. Това е също беден език. Когато моите студенти вкарват думата комуникация, разказвайки за любовна среща, аз казвам „стоп“. Нашата работа е да завърнем думата към словото. Тя е мярка за поведение.

 

Ситуацията в Българи им е ясна на студентите. Тази битка между политиците също не е естествена. Ние не сме на тази земя за това. Да си дадеш сметка защо си тук, е персонално лично случване на всеки човек. И това е по-важно, отколкото кой къде стои и кой е зад гърба му. Случващото е сигнал за умората на тази цивилизация. Ние живеем в отговори без въпроси. Ние започваме от това какво е било преди мен. Всеки човек е уникален, не е просто електорат.

 

Вярата ми дава сила. Тя е интуитивна, че в човек стои повече, отколкото прави и проявява в тези условия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 19| 6864 |05.10.2020 Проф. Анна Кръстева: Високото в българския дух – творците, направиха на пух и прах опорките на властта . 16| 6302 |04.10.2020 Проф. Екатерина Михайлова: Тънките сметки и през игри с избирателните закони обикновено се връщат в обратна посока . 7| 5831 |04.10.2020 Проф. Нели Огнянова: Без съмнение има политическо влияние върху медиите . 22| 6662 |01.10.2020 Проф. Атанас Семов: Европа е наясно, че у нас корупцията е смисъл на властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ