Реклама / Ads
1| 4099 |31.10.2018 НОВИНИ

Проф. Михаил Мирчев: Ние сме канал за нахлуване на джихадисти в ЕС

.
Проф. Михаил Мирчев
Вчера стана ясно, че председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев е обвинен като ръководител на организирана престъпна група за корупционни и други престъпления.
 

Дотук се стигна след вчерашните арести на шефове и служители в Агенцията за българите в чужбина, търгували с издаването на фалшиви документи за български произход.

 

Темата в "България сутрин" коментираха политологът проф. Михаил Мирчев и анализаторът проф. Михаил Константинов.

 

Според проф. Константинов, това е ситуация, в която невинни няма, но все пак трябва да изчакаме малко, за да видим кой ще бъде обвинен. Той е на мнение, че скандалът засяга един доста чувствителен проблем - а именно този с демографската криза.

 

"Един от начините за справянето с демографската криза е да се привлекат хора, които да заживеят в България. С този скандал се нанася удар върху връщането на българите в България. Проблемът не е само, че се продават документи, а че хора с престъпно минало са получили българско гражданство", заяви той.

 

Още миналата година чуждестранни журналисти са подавали сигнали, че има порочни практики с издаването на български паспорти, но тогава нито властите, нито медиите са обърнали особено внимание.

 

Проф. Мирчев твърди, че няма как подобна схема да действа без политически чадър, защото цялата процедура минава през огромен брой политици и държавници. Все пак той е категоричен, че ВМРО имат тежката задача да обяснят какво прави Харалампиев 10 години при тях.

 

"След този скандал ще пострадаме по много линии. Какво става с нашето доверие като страна членка на ЕС. Ние се оказваме един канал за нахлуване на джихадисти в Съюза и то законно", завърши експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6545 |26.10.2018 Проф. Минасян: Затъването ни в блатото на европейската бедност продължава . 0| 3870 |18.10.2018 Проф. Минев: Корупцията е източник на бедност . 11| 6530 |16.10.2018 Проф. Радулов: Убийството на Виктория може да е за сплашване на други журналисти . 0| 3879 |15.10.2018 Проф. Михайлов: Вотът на недоверие е за катастофата в здравеопазването, не за намеренията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads