Реклама / Ads
11| 4492 |10.06.2021 НОВИНИ

Проф. Минчо Христов: Трябва да направим всичко необходимо ГЕРБ да не се върне на власт

.
Минчо Христов Източник: БГНЕС
”На тези избори всички политически формации трябва да направят така, че да има едно нормално и работещо правителство, което да гласува бюджета на Република България, да гласува парите за пенсиите, за болниците и за здравеопазването като цяло - това, което е необходимо на нашата държава. Не бива да се стига до ситуацията, която наблюдавахме в миналия парламент.” Това заяви в ”Денят започва” по БНТ проф. Минчо Христов, кандидат-депутат от листата на ”БСП за България” в 25-МИР.
 

Проф. Христов определи като една от най-важните задачи на тези избори недопускането ГЕРБ да се завърне на власт. Според него миналият парламент е направил една не добра поправка, която е увеличила опасността това да се случи.

 

"Като дадоха възможност на страни извън ЕС да създават безконтролно секции, решавайки че това ще им донесе повече гласове от Англия, те позволиха и на Турция да отворят колкото секции пожелаят. Това ще докара на ДПС 100-150 хил. гласа от там, като не е изключвам възможността за коалиция между ГЕРБ и ДПС. Както не изключвам и други политически сили, ако влязат в парламента, да подкрепят ГЕРБ. Затова трябва да направим всичко необходимо ГЕРБ да не се върне на власт, защото всички виждаме колко вредна е политиката на тази партия", обясни Минчо Христов.

 

По неговите думи през последните 4 години БСП е имала последователна позиция като опозиционна сила на ГЕРБ и това, заедно с почти изцяло съвпадащата програма на неговата формация с тази на социалистите, са основните причини да се присъедини към коалицията "БСП за България". 

 

 "Не мисля, че е много морално хора, които в миналото са били остриетата на БСП, сега да сочат БСП като партия на статуквото. А вие, като бивши депутати от БСП, прокарващи линията на Станишев, какви сте? Но не е в това въпросът. Аз ще търся мостове, начини на обединение на опозицията, за да не се случи това, което се случи в миналия парламент. Най-важното е да прокарваме закони, които са полезни за хората и които им помагат да живеят нормално", каза още проф. Минчо Христов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2941 |10.06.2021 Иво Христов: Дигитализираният свят не бива да пренебрегва по-възрастните и нискообразованите . 22| 3417 |09.06.2021 Проф. Тагарев: Армията и авиацията ни вече 32 години разчита на стари бойни платформи от съветско време . 16| 3592 |08.06.2021 Проф. Кантарджиев: Няма ненаказано добро . 12| 3308 |08.06.2021 Продължават протестите в защита на проф. Кантарджиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads