Реклама / Ads
16| 8388 |02.07.2021 НОВИНИ

Проф. Минеков: Частни медии, любимци на правителството, се изхранват чудесно с държавни и европейски парички

.
проф. Велислав Минеков Източник: стопкадър, Евроком
С тебе Сашо трябва да направя една сделка, ама това е само между нас. Другите не трябва да разбират. Започнаха да излизат договорите за медийните услуги. Много са интересни. Отворете сайта на Министерството и вижте. Излиза, че частните медии са държавни. Това са договори, с които тези частни медии, в зависимост колко са любими на правителство, се изхранват и то чудесно. Тезата, че рекламата храни е забравена - няма такова нещо. Държавата и пренасочването на европейски средства хранят в огромната си част частните медии, но „добрите от тях“. За лошите не е определено.
 

Това разкри в предаването „ЕвроДикоФ“ по „Евроком“ служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

 

„Става въпрос за 2020 година. 59 000, 20 000, 49 000, 24 000, 16 000, 35 000 - за любимия ти Канал 3. Парите идват от Министерство на земеделието, Министерството на туризма, на икономиката, на образованието и науката, Институт по транспортно строителство и инфрактруктури. Чудеса! Фондация „Гласове на традицията“, Фондация „София - Европейска столица на Спорта“ - това е хранилка. Обаче аз мога да насочвам тази хранилка и към своето величие. Ето, например - предмет на договора между Министерство на културата и една радиостанция, наричана още радиоверига - ще й спестя името. Всъщност министърът желае да направи договор за 60 минути предаване веднъж седмично в неделя. 12 месеца или всяка седмица в неделя има по едно предаване. Общата стойност на услугата е 62 375,04 лв. Дай сега да направим една сделка само между нас - за твоето седмично предаване ще ти дам 62 хил. лв. обаче 20 хил. ще ми върнеш на мен, че и аз имам нужда. После да не ми задаваш неудобни въпроси и да ме обичаш страстно“, добави Минеков.

 

„Договорихме се“, отговори шеговито Диков.

 

„Война с Кошлуков не водя. Искам да се спазва законът. Предавания в телевизията не се прекъсват по този начин. Той не е мюфтия, не е патриарх, не е президент. Но дори и да беше такъв, трябваше да поиска изявление. Той не е земетресение, не е наводнение, нито причина за война“, коментира още министърът.

 

„Очаквам отговор от СЕМ във връзка с отнетото ми право на отговор. СЕМ ми отговори, че „някой ден ще получа отговор“, посочи Минеков.

 

„Членът на СЕМ Галина Георгиева завършва аграрна икономика с „Добър 3,89“. Според закона членове на СЕМ могат да бъдат български граждани с висше образование и опит в електронни медии, електронна журналистика, право или икономика. Имат обществен авторитет и професионално признани“, разкри още министърът. 

 

„Мълчанието ражда нищета. Тишината е виновна. 15 години мълчание и се роди това чудовище. Затова сега настоявам да се говори – да си отворят мълчаливите усти и да разказват. С мълчанието си разрешихме невероятен грабеж. Корупцията се превърна в традиция, дори на най-ниско ниво“, смята проф. Минеков.

 

Той бе категоричен, че няма да бъде добрият. „Никакъв шанс. Няма да бъда този, който подкрепя странни инициативи и фестивали, няма да бъда дарителят. Това не е Министерство на услугите и приятелствата, а такова е било“, заяви служебният министър на културата.

 

„Музеят на Божков е одобрен и носи подписите на три броя министри. Законен е. Тогава защо колекцията бе конфискувана? Съмнявам се да бъде върната. Трябва да има частни музеи“, коментира още проф. Велислав Минеков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7898 |01.07.2021 Проф. Минеков: Борисов е страхлив. Имали сме късмет, че сме управлявани от глупави и неграмотни хора . 37| 6612 |01.07.2021 Проф. Кантарджиев: С „Пфайзер“ и „Модерна“ може да се очаква доживотна защита . 19| 6032 |29.06.2021 Проф. Илко Гетов: Есента ще пострадаме два пъти по-тежко от Делта варианта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads