Реклама / Ads
0| 3762 |02.03.2022 НОВИНИ

Проф. Недялков: Целта на Русия е цялата Украйна. Трябва да предложим преговори на българска територия

.
проф. Димитър Недялков Източник: стопкадър, bTV
Можем само да гадаем какво точно иска Русия, но според мен целта е цялата Украйна – пълен контрол над територията й. По начина, по който са структурирани ударите и настъплението на войските, мисля, че те ще стигнат и до западните граници на държавата. Най-вероятно ще поставят правителство, изгодно за Руската федерация. Това са целите. Доколко е възможно, ще стане ясно в следващите 7-10 дни. Операцията навлиза в решителен етап и всичко завити от това, което ще се случи на бойното поле.
 

Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV проф. Димитър Недялков, полковник от резерва, преподавател във ВА „Г. С. Раковски“.

 

По думите му операцията не се развива според очакванията на руското командване.

 

„Но силите са много неравни. Въпрос на време е да видим какво ще е случи. Важна е, разбира се, и реакцията на международната общност по отношение на това, което се случва в Украйна“, отбеляза проф. Недялков.

 

„Това е една братоубийствена война и за нас, българите. Това, което трябва да направим, е да дадем шанс на мира и да предложим място за преговори на територията на България. Варна, Балчик, Бургас са стратегически райони, подходящи за подобни преговори“, смята той.

 

„Да дадем оръжие на Украйна е все едно да гасим огън с керосин“, твърди той. Според него трябва да ускорим хуманитарната помощ и „да започнем да си прибираме чедата от Украйна“.

 

„Дори и конфликтът да приключи, икономическите последици ще бъдат много тежки“, предупреди проф. Димитър Недялков.

 

„На практика украинците останаха изоставени. Това, което се случва са бойни действия с предизвестен край“, допълни той.

 

„Българската армия се руши от 30 години. Българските въоръжени сили са слаби“, коментира още проф. Недялков. Според него трябва да обърнем по-сериозно внимание на въоръжените си сили, както и да поискаме от съюзниците в НАТО военна помощ в настоящата ситуация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3398 |02.03.2022 Проф. Михаил Станчев за Харков: Прекарахме най-страшната и ужасна нощ . 0| 3229 |01.03.2022 Георги Панайотов: Русия е решила да направи тази война по-кървава. Целта е сваляне на правителството . 0| 3363 |28.02.2022 Проф. Станчев от Харков: Ако удържим още 5-10 дни, Путин ще клекне . 0| 4630 |28.02.2022 Проф. Дайнов: Войната в Украйна пресява кой какъв иска да бъде. Някои хора ще отпаднат от правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads