Реклама / Ads
4| 4975 |09.06.2020 НОВИНИ

Проф. Огнян Герджиков: Ограничението за казината е на ръба на закона

.
Законопроектът на НФСБ за силно редуциране на казината и игралните зали у нас е на косъм от престъпване на законодателството. Такава теза разви бившият председател на Народното събрание и бивш служебен премиер проф. Огнян Герджиков в коментар за Dariknews.
 

Той се усъмни дали не се погазват правилата на конкуренцията. С уговорката, че все пак по казуса трябва да се произнесат тесните специалисти в материята на конкуренцията, експертът по търговско право заяви: "Малко е на ръба на закона! Трябва много внимателно да се обмисли дали няма да се стигне до едно такова нарушаване на конкуренцията, но има по-добри специалисти по материята на конкурентното право", предупреди проф. Герджиков.


"Нашият законодател не обича правото - той гледа така, както му харесва на него. Няма уважение към правото.


Да не говорим за нещо повече. Така че, аз не съм изненадан от неща, които се правят непрекъснато - които очевидно показват ниска правна култура и липса на професионализъм. Но управляващите не обичат да се съобразяват с правото - то им пречи. Мен ме боли като професионалист", призна бившият член на законодателния орган към Народното събрание, който просъществува само за три месеца.


По повод поредната промяна на правилата в крачка, за която настоява по-малкият коалиционен партньор, проф. Огнян Герджиков обобщи, че това е опасното, защото даваме негативен знак към инвеститорите.


"Тази несигурност, това непостоянство в правната уредба, води до въздържане на инвеститорите да инвестират в България. Към мен са се обръщали много пъти и български, и чужди инвеститори, че се страхуват заради тези непрекъснати промени по средата на играта. Така не се прави, ако искаме да имаме просперитет", категоричен е бившият председател на Народното събрание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6044 |07.06.2020 Проф. д-р Костадин Ангелов: Трябва да свикнем да живеем с коронавируса . 6| 4526 |07.06.2020 Проф. Кантарджиев: Най-важно е да спазваме трите Д - дисциплина, дезинфекция и дистанция . 18| 5465 |06.06.2020 Проф. Кантарджиев: Пандемията не е свършила, Мангъров представлява само себе си . 16| 9547 |05.06.2020 Проф. Николай Радулов: Войната на Божков срещу Борисов е като изстрела на крайцера ”Аврора”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads