Реклама / Ads
7| 13895 |17.11.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Пимпирев: С „харвардско дуо” ще дойде и краят на прехода

.
Христо Пимпирев Източник: БГНЕС
Винаги съм казвал, че на България ѝ трябват политици, които не познават живота по време на комунизма. С новите политици ще дойде и краят на прехода. Това заяви полярният изследовател и ръководител на българските експедиции до Ледения континент проф. Христо Пимпирев.
 

Грубо казано съм доволен от резултата на парламентарните избори, защото българският народ ясно показа, че иска промяна. Въпреки че всички социологически проучвания казваха, че първа ще бъде една партия от статуквото, която 12 години ръководи България и то малко еднолично, българският народ показа, че иска промяна и изборите спечели една съвсем нова партия, коментира проф. Пимпирев пред БГНЕС резултата от вота в неделя, дни преди да изпрати първата група полярници на нова експедиция на Белия континент. Президентският балотаж ще завари логистиците по път, така че те няма да могат да упражнят правото си на глас.


Пимпирев приветства т.нар. „харвардско дуо”, какъвто етикет получиха Кирил Петков и Асен Василев и тяхната ПП „Продължаваме промяната” и има ясен аргумент затова.

Младите, които идват не са живели под диктатура. Те ще искат да внедрят в своята политика за развитието на страната това, което са видели и са научили навън, а и те не са ампутирани от живота преди, в комунизма. Те няма да се връщат назад, защото няма къде да се връщат. Те това не го познават, те познават само хубавия и проспериращ живот на развитите нации. Така, че те ще искат да направят от нашата страна такава страна, заяви професорът.


Аз смятам, че именно с тяхното идване на власт ще свърши преходът, каза още той и заключи: Винаги съм казвал, че на България ѝ трябват политици, които не са живели при комунизма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 10594 |05.11.2021 Проф. Михаил Боянов: В момента се случват две неща - умират хора и всеки ден се харчат едни пари, милиони, за нещо, което можеше да съкратим . 6| 7924 |08.10.2021 Проф. Росен Стоянов: Идеалният президент би бил събирателният образ на Радев, Герджиков и Панов . 37| 6435 |11.09.2021 Проф. Радка Аргирова: Намираме се в епидемия на неваксинираните . 15| 25857 |29.08.2021 Проф. Янакиев: Простата сметка е, че отиваме към нови избори. ДБ ще покачи резултата си, ИТН ще го свали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads