Реклама / Ads
16| 4386 |26.01.2023 НОВИНИ

Проф. Румен Кънчев: С новата техника и оръжия украинците ще поставят руската армия в тежко положение

.
Източник: БГНЕС
”Русия мобилизира нови сили, за да попълни големите загуби, които има във войната. Кремъл не дава никакви знаци за намерение за преговори. В стратегията на Украйна се извършва друг процес - включване на супер модерни оръжия за сухопътен бой”. 
 

Това каза пред БНР проф. Румен Кънчев, експерт по международни отношения, бивш заместник-министър на отбраната. 

 

И допълни, че оценките на експертната общност са за прелом във въоръжаването на Украйна, което рязко ще промени тактиката и стратегията на боя. 

 

"Ако това превъоръжаване на украинската армия бъде изпълнено, Украйна ще превъзхожда значително във въоръжение и техника руската армия". 

 

Кънчев подчерта, че "Западът непрекъснато иска Русия да седне на масата за преговорите и да се приключи с тази ужасна и глупава война":  

 

"Превъоръжаването на украинската армия ще окаже силно психологическо влияние. Ако екипажите бъдат добре обучени да си служат с новата техника, ще настъпи тежка ситуация за руската армия в Украйна". 

 

Той оцени като грешка разтеглянето на фронта на такава голяма площ - 1200-1400 км. 

"Украинците ще издържат, те се отбраняват, но руснаците нямат толкова жива сила, която да обучат бързо, за да си служи добре с оръжието... Смяната на командващия операциите в Украйна с началника на генералния щаб е важен знак.

 

Вътрешнополитически показва, че Владимир Путин се нуждае от поддръжката на армията, че държи армията да стои зад него в тежката вътрешнополитическа ситуация, която ще се изостря с нарастването на жертвите от руска страна.

 

Във външнополитически план този ход означава - ние ще водим битката, докато можем. Поставяме най-високата фигура в армията той да командва операциите. На Валерий Герасимов му е поставена задачата да воюва до победа. Ситуацията навлиза в тежка ескалация от тази гледна точка". 

 

Проф. Румен Кънчев посочи, че паралелно със ставащото в Украйна американците са успели да осъществят два мощни технологични пробива във военното дело – създали са супер стелт (стратегически бомбардировач) и първата хипер звукова ракета за стратегическата авиация на САЩ. 

 

"Това създава още по-тежка психологическа ситуация върху командването на руските войски". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3978 |26.01.2023 Проф. Овчаров: Ще се окаже ли РС Македония троянският кон на Русия на Балканите? . 7| 3751 |25.01.2023 Проф. Топалов: Белград спира Скопие по пътя към ЕС по нареждане от Москва . 4| 3365 |25.01.2023 Христо Иванов: Румен Радев дава мандатите на себе си . 9| 3839 |25.01.2023 Проф. Ивайло Дичев: Вредната глупост за президентска република

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads