Реклама / Ads
0| 3024 |15.03.2022 НОВИНИ

Николай Вълканов: Ако не направим грешка, няма да останем без газ

.
Николай Вълканов Източник: стопкадър, bTV
Европа започва малко по малко да изтрезнява по темата стопиране на доставките от Русия, защото нямаме алтернатива. Ние имаме един добър газопровод и ако не направим грешка, няма да останем без газ. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Николай Вълканов, заместник-председател на КРИБ и бивш вице-президент на Мултигруп.
 

„Разговорът с властта продължи 3 часа и беше ползотворен. Разбрахме се за няколко неща. Първо – няма да оставим бизнеса без да продължим компенсациите заради високата цена на електроенергията и през април. Поискахме да се да вдигне прагът от 250 до 300 лева. Има разбиране от премиера по този въпрос“, коментира той вчерашната среща на работодателите с правителството.  

 

„Най-важното, което се разбрахме нашите експерти да разработят методика за правене на дългосрочни договори с бизнеса за електроенергията. И през май да имаме такива дългосрочни договори“, добави Вълканов.

 

По думите му има чуваемост между правителството и бизнеса.

 

„Ние от бизнеса получаваме това, което искаме. Би било добре, ако успеем да направим и дългосрочни договори, поне година-две, за електроенергия“, посочи Вълканов.  

 

По думите му в КРИБ нямало фалирало предприятие. Тези, които произвеждат и работят, не съм чул да има фалирало предприятие“, отбеляза зам.-председателят на КРИБ.

 

Според него трябвало да изнасяме електроенергия, защото имаме в излишък. Така щели да влязат допълнителни пари.

 

„Излишната електроенергия, която се продава скъпо, носи достатъчно количество пари, които компенсират бизнеса и отиват за покриване на други нужди и на бюджета“, смята той.

 

Според него в АЕЦ „Козлодуй“ е необходимо изграждането на нови мощности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4435 |11.03.2022 Николай Василев: Ако войната продължи, цените на газ и ток стигат Еверест . 0| 5999 |11.03.2022 Проф. Николай Радулов: Специалните служби са още на Борисов, в ДАНС има футболисти, с които е играл . 0| 6797 |11.03.2022 Николай Милчев: Война е! Дано да не объркам посоките . 0| 2958 |11.03.2022 Николай Николов пита Фандъкова за трамвайния тормоз по „Скобелев“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads