Реклама / Ads
10| 4002 |22.02.2023 НОВИНИ

Проф. Веселин Методиев: Не може да има сблъсък между доброто и злото и ти да си в неутралитет

.
Проф. Веселин Методиев
В предаването ”Лице в лице” по БиТиВи историкът проф. Веселин Методиев заяви, че е немислимо твърдението за неутралитет при положение, че в момента се води очевиден сблъсък между доброто и злото. Методиев посочи, че в този смисъл неутралитетът означава невежество: ”Ние сме част от европейската идея. Няма място за колебание.”
 

Историкът проф. Веселин Методиев поясни, че пропагандата поражда мъгли, защото "Европейският избор на България е направен още през 1879г. Важното е да не се засенчва историческата ни памет. Пропагандата се е развивала много дълго време, обхванала е много поколения. Пропагандата изкривява интереса, който е в угода на политически сили."

 

Проф. Методиев посочи, че неутралитет е загубил смисъл: "Не може да има сблъсък между добро и зло и ти да си в неутралитет. В този смисъл неутралитетът означава невежество. Ние сме част от европейската идея. Няма място за колебание. "Войната срещу империята на злото" са думи на президента Р. Рейгън."

 

Историкът заяви, че Първата световна война е времето, в което се слага краят на империите в Европа. Само една се трансформира в нова. Това е руската. СССР рухна през 1991г., но той не се разви по очаквания начин. В момента войната илюстрира война на една национална държава срещу имперска идея.

 

Проф. Веселин Методиев каза, че е редно тези, които ни плашеха, че ще живеем на тъмно, и ще е страшно да излязат и да се извинят на българското общество. Очевидно е, че тези експерти обслужват определени интереси, защото това е управление чрез страх. Методиев допълни, че в медиите се прокрадва опит да се плашат хората: "Свободните хора не трябва да ставаме проводници на подобни отношения. Украйна ще стане силна национална държава, но не е ясно каво ще се случи с Руската федерация."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3310 |22.02.2023 Проф. Михаил Станчев: Хората в Харков вече не се страхуват, сега мислим как да се върнем . 19| 3939 |18.02.2023 Ива Митева, ”Заедно”: Не съм в основата за сваляне на Никола Минчев, проф. Радулов лъже . 3| 3462 |17.02.2023 Проф. Владимир Чуков: След трусовете в Турция и Сирия ще има нова бежанска вълна . 17| 4189 |16.02.2023 Проф. Тагарев: Без боен дух и със старо въоръжение, Русия ще търпи големи загуби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads