Реклама / Ads
8| 4535 |05.02.2020 НОВИНИ

Прокуратурата погна и Ковачки, влезе в офисите на фирмите му

.
Христо Ковачки
Прокуратурата претърсва офиси на „Брикел“ ЕАД и „Траш юнивърс“ ЕООД в град Гълъбово. Търсят се и ще бъдат иззети документи и материали, съотносими към предмета на разследването, което се води за пристигналите 127 контейнера с отпадъци от Италия.
 

Наблюдаващият прокурор на досъдебното производство, трима дознатели и полицейски екипи вече са в дружествата, за които има данни, че са съпричастни към преработката на вносните отпадъци.

 

Всеки момент се очаква 28 от общо 127 контейнера да бъдат натоварени на кораб и върнати обратно на изпращача – „Дентиче пантелоне“ от град Салерно, след като Районната прокуратура във Варна даде разрешение за реекспорта им. Транспортирането ще бъде за сметка на италианското дружество.

 

Първите контейнери от Италия са пристигнали на 9 октомври 2019 г. До 25 ноември миналата година на пристанище Варна-запад са били разтоварени общо 127 контейнера с временен режим на съхранение до 90 дни. Товарът им бил манифестиран като пластмасови и каучукови отпадъци.

 

След изтичане на срока за временно съхранение при отваряне на контейнерите разследващите установиха разминаване между реалното и манифестираното съдържание.

 

Отпадъците са текстилни, стъклени и дървени отпадъци и са предназначени за получателя – „Блацион“ ООД в София. Те трябвало да бъдат доставени на площадката на „Траш юнивърс“ ЕООД в град Гълъбово и изгорени в пещите на ТЕЦ-а на „Брикел“ ЕАД.

 

Междувременно под ръководството на Окръжната прокуратура в Търговище започна масирана полицейска операция в Омуртаг. Целта е противодействие на битовата престъпност, както и на престъпленията, свързани с незаконен добив, превоз и съхранение на дървесина без разрешение, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Изградени са шест КПП-та на входовете и изходите на града. Проверяват се лица от криминалния контингент с особени "заслуги" към криминогенната обстановка в региона, търговски обекти и автомобили.

 
Гешев: Обявяваме война на битовата престъпност (СНИМКИ)

Операцията е по разпореждане на главния прокурор от средата на януари, с което се обяви война на битовата престъпност в цялата страна с акцент в малките и обезлюдяващи се населени места.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 12039 |04.02.2020 Адв. Михаил Екимджиев пред Фрог: Правителството ще реагира срещу Радев чрез прокуратурата . 7| 4470 |03.02.2020 Политическите скандали - изместени от институционалната активност на прокуратурата . 21| 4756 |03.02.2020 Плевнелиев: Въпросът е дали прокуратурата ще стигне до всички, които не спазват закона . 9| 5114 |31.01.2020 Божков призова прокуратурата да спазва законите и да се въздържа от емоционални изблици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads