Реклама / Ads
1| 3820 |18.12.2018 НОВИНИ

Прокуратурата иска Ценко Чоков да се върне в ареста

.
Ценко Чоков Източник: БГНЕС
Апелативна специализирана прокуратура поиска изменение на мярката за неотклонение на Ценко Чоков от „Домашен арест“ в „Задържане под стража“. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.
 

Апелативна специализирана прокуратура се самосезира по публикации в медиите за това, че подсъдимият Ценко Чоков, спрямо когото на 26 септември 2018 г. е определена мярка за неотклонение „Домашен арест“ се е отклонил от определената му от съда мярка и на 17 декември 2018 г. е посетил столично заведение.

 

Същевременно в Апелативна специализирана прокуратура постъпи и информация от МВР за установеното отклонение от мярката за неотклонение на подсъдимия Ценко Чоков, в която допълнително е уточнено, че лицето не се придвижва с болнична носилка, с която последният път се яви в съдебно заседание пред Апелативния специализиран наказателен съд, а е установен в питейно заведение намиращо се в кв. „Драгалевци“ в София.

 

Към настоящия момент делото се намира в съдебна фаза. Апелативният специализиран наказателен съд разглежда като втора съдебна инстанция наказателното производство срещу Ценко Чоков и други подсъдими лица, като с присъда от Специализирания наказателен съд Ценко Чоков е признат за виновен за причиняване на средна телесна повреда, отвличане и палеж и му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 4 години и 6 месеца.

 

С протоколно определение от 26.09.2018 г. АпСпС измени мярката за неотклонение на Чоков от „Задържане под стража“ в „Домашен арест“, поради влошаване на здравословното му състояние и предстоящи оперативни интервенции.

Апелативната специализирана прокуратура ще настоява пред съда Ценко Чоков да бъде задържан под стража, поради нарушаване и неизпълнение определената му от съда мярката на неотклонение, а предвид и очевидната липса на пречки от здравословно естество да търпи най-тежката мярка за неотклонение.

 

По повод публикациите в медиите за това, че подсъдимият Чоков нарушава определената му мярка за неотклонение и се намира в добро здравословно състояние, Районна прокуратура – София се самосезира и образува наказателно производство за съзнателно даване на невярно заключение за здравословното състояние на Ценко Чоков пред надлежен орган – Апелативен специализиран наказателен съд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 6373 |18.12.2018 Борисов се похвали, че глобата на ЕК от 77 млн. била ниска . 1| 5129 |17.12.2018 От БСП искат проверка на врачанската полиция и оставка на шефа на РПУ-Бяла Слатина . 4| 4709 |17.12.2018 Сблъсъци пред КЕВР, искат оставката на Иван Иванов . 8| 4435 |17.12.2018 Паси: Трябва да поискаме от папа Франциск да имаме кардинал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads