Реклама / Ads
2| 4182 |15.11.2017 НОВИНИ

Прокуратурата като управляващите - взе да се хвали с доклада на ЕК

.
Сотир Цацаров Източник: БГНЕС
По примера на управлаващите, прокуратурата също се похвали с доклада на ЕК, в от който става ясно, че не сме свършили абсолютно нищо съществено. Въпреки това, от ведомството на Сотир Цацаров решиха да съобщят, че са удовлетворени, въпреки ниското обществено доверие, с което се ползва то.
 

В съобщението пише: "Европейската комисия обосновано и обективно отчита постигнатия „значителен напредък по препоръките в доклада от януари 2017г.“, настъпилите „допълнителни положителни промени“, „решимостта за напредък в реформата“ и ускорения темп на предприетите действия. Показателна за признатия напредък е липсата на нови препоръки и увереността, че изпълнението на вече дадените е възможно „в близко бъдеще“ при „добро сътрудничество между институциите“, се казва в позиция на прокуратурата по повод излезлия доклад на ЕК за напредъка на България.

 

„Специалното внимание“, което се обръща на делата за корупция по високите етажи на властта, включително извършеният анализ и набелязаните мерки, адресирани към всички отговорни институции, за повишаване ефективността на разследванията, е едно от отчетените усилия на прокуратурата след получените препоръки от ЕК при предишния доклад.

 

Като положителна оценка прокуратурата отчита постигането на „трайни резултати в работата на специализирания съд и специализираната прокуратура по дела за организирана престъпност и отнемането на незаконно придобито имущество“.

 

Удовлетворяваща според прокурорите била положителната оценка за „спад на нивото на видимо насилие“, както и реформирането на съдебната карта в частта за прокуратурите и представеният от главния прокурор „конкретен модел за окрупняване на районните прокуратури“.  Прокуратурата ще продължи действията си за цялостно изпълнение на препоръките, добавят от държавното обвинение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4393 |15.11.2017 Калоян Паргов: Случаят в Нови Искър доказа, че управляващите вършат работа само под натиск . 2| 5247 |14.11.2017 Разследване на CNN: Продават хора като роби в Либия за 800 долара . 1| 3801 |14.11.2017 Прокуратурата оспорва приема на ученици в първи клас . 11| 4834 |13.11.2017 Лазаров: Ние от Атака търсим консерватори като Тръмп и Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads