Сряда, 13 Декември 2017, 05:29
Frognews
2| 2726 |15.11.2017

Прокуратурата като управляващите - взе да се хвали с доклада на ЕК

.
Сотир Цацаров Източник: БГНЕС
По примера на управлаващите, прокуратурата също се похвали с доклада на ЕК, в от който става ясно, че не сме свършили абсолютно нищо съществено. Въпреки това, от ведомството на Сотир Цацаров решиха да съобщят, че са удовлетворени, въпреки ниското обществено доверие, с което се ползва то.

В съобщението пише: "Европейската комисия обосновано и обективно отчита постигнатия „значителен напредък по препоръките в доклада от януари 2017г.“, настъпилите „допълнителни положителни промени“, „решимостта за напредък в реформата“ и ускорения темп на предприетите действия. Показателна за признатия напредък е липсата на нови препоръки и увереността, че изпълнението на вече дадените е възможно „в близко бъдеще“ при „добро сътрудничество между институциите“, се казва в позиция на прокуратурата по повод излезлия доклад на ЕК за напредъка на България.

 

„Специалното внимание“, което се обръща на делата за корупция по високите етажи на властта, включително извършеният анализ и набелязаните мерки, адресирани към всички отговорни институции, за повишаване ефективността на разследванията, е едно от отчетените усилия на прокуратурата след получените препоръки от ЕК при предишния доклад.

 

Като положителна оценка прокуратурата отчита постигането на „трайни резултати в работата на специализирания съд и специализираната прокуратура по дела за организирана престъпност и отнемането на незаконно придобито имущество“.

 

Удовлетворяваща според прокурорите била положителната оценка за „спад на нивото на видимо насилие“, както и реформирането на съдебната карта в частта за прокуратурите и представеният от главния прокурор „конкретен модел за окрупняване на районните прокуратури“.  Прокуратурата ще продължи действията си за цялостно изпълнение на препоръките, добавят от държавното обвинение.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кюстендилски доктор протестира срещу корупцията, като се заключи в кабинета си 2| 2298 |12.12.2017 . Ревизоро: Хората, които внасят лекарствата, са същите, които ги изнасят 4| 2331 |12.12.2017 . Мазилка падна до новородено в болница 0| 2251 |12.12.2017 . Радев: Промените в климата стават все по-драматични, не може повече да се преструваме, че това не е проблем 3| 2244 |12.12.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах