Реклама / Ads
1| 4644 |09.03.2021 НОВИНИ

Прокуратурата поиска 12 години затвор за Йоан, подсъдим за убийството в Борисовата градина

.
Йоан Матев
Прокуратурата поиска 12 години затвор при строг режим за Йоан Матев - подсъдим за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. Обвинението позова искането си на множество свидетелски показания и експертизи, които според тях сочат, че той е истинският извършител на убийството. Днес бяха финалните пледоарии на прокурорите и адвокатите по делото.
 

Йоан Матев може да получи присъда от 5 до 12 години затвор, тъй като е бил непълнолетен, когато е било извършено престъплението, за което е обвинен.

Подсъдимият днес каза пред съда, че е невинен. Според адвоката му Ина Лулчева по делото, освен че няма преки, няма и категорични косвени доказателства за това, че Матев е убил Игнатов.

 

Защитникът постави под въпрос открития в близост до престъплението нож, като отбеляза, че той е намерен повече от година по-късно, в канавка, която е на около 10 метра от местопрестъплението, след като преди това МВР са правили обстоятелствени огледи и не са открили нищо. И допълни, че има противоречиви показания на брата на Матев - Марсел, дали това е или не е ножът на Йоан. Матев днес каза, че върху брат му Марсел е бил оказан психологически и физически натиск от полицията да каже, че той е извършител и че си е признал пред него какво е направил. Братът на подсъдимия се възползва от правото си да не свидетелства по делото, допълва Дир. бг.

 

Според Лулчева няма и доказателства, че тичащият човек, заснет от охранителна камера е Йоан Матев, като отбеляза, че някои свидетели са го оприличили на него, но това не означава, че е той. Адвокатът на родителите на Георги Игнатов поиска най-тежката присъда за Матев и обезщетение от 400 хил. лв.

 

Софийският градски съд ще даде право на последна дума на 12 март на Йоан Матев. Възможно е и тогава съдът да произнесе присъда по делото, която след това ще може да се обжалва или протестира на втора инстанция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 3956 |09.03.2021 Кремъл поиска ЕМА да се извини след ”Руската рулетка” . 9| 4006 |07.03.2021 Екссъдия: Прокуратурата ни все още е по сталински модел, ще има още шамари от Кьовеши . 10| 5286 |04.03.2021 С какво не се похвали прокуратурата днес? . 7| 3030 |02.03.2021 50 години са ни нужни, за да достигнем развитите държави в ЕС по здравеопазване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads