Реклама / Ads
103| 9097 |05.12.2010 НОВИНИ

Прокуратурата разследва връзки на мафията с магистрати

.
Върховна касационна прокуратура е образувала проверка за връзка на висши магистрати у нас с транснационални престъпни формирования. Това разкри в предаването “Рулетка” по Нова телевизия бившият шеф на благоевградската служба “Борба с организираната престъпност” (БОП) Мирослав Писов.
 

Офицерът от МВР вече пета година е подсъдим с още няколко полицаи за убийството на Ангел Димитров – Чората, по време на полицейска операция “Респект”.

Само преди дни лидерът на ДСБ Иван Костов неочаквано подхвана случая “Чората” и обяви, че ако по него в най-скоро време няма окончателни присъди, България няма да стъпи в Шенген.

Това е груба политическа грешка от страна Костов. Абсурдно е да се намесва в работата на съда и да прави предстоящото ни членство в Шенген заложник на осъдителни присъди на полицаи, коментира Мирослав Писов. Той обаче е убеден, че бившият премиер е подведен по този казус и набутан в конфликт от близък свой съратник, който е свързан с висш магистрат. Така се правел опит да се реанимират контрабандни канали и престъпни схеми, в които са замесени служители на Темида и политици, убеден е Мирослав Писов. Той отказа да назове името на въпросния магистрат, заради протичащото разследване. Но според източници на Frognews.bg става дума за съдия, който се припозна и като обслужващ Октопода.

Мирослав Писов направи връзки между делото за смъртта на Чората, корумпирани магистрати, контрабандни канали и престъпни схеми с обявения за общонационално издирване Красимир Станчев, участник във Френския легион. Според Писов Станчев е свързан с групата на Сретен Йосич и сръбските паравоенни формирования, както и с много престъпления в България през последните години. Легионерът бил обвързан с хора от висшите етажи на държавата, а негов сайт с български проститутки, които мачкат с краката си националното знаме, бил качен от компютър на Националния осигурителен институт в София.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5918 |03.12.2010 Кой разследва Румен Петков? . 25| 5246 |03.12.2010 Б.Велчев: БГ прокуратурата не се занимава с Р.Петков . 11| 6150 |30.11.2010 Натопиха Костов за връзки с Чората . 3| 5178 |29.11.2010 ВСС уволни съдия от Сливен заради връзки с Красьо Черния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads