Реклама / Ads
7| 2905 |16.02.2024 НОВИНИ

Съдия Атанаска Дишева: Не знаем докъде се простират пипалата на октопода

.
Ние нямаме представа докъде се простират пипалата на този октопод.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия съдия Атанаска Дишева.

 

Аферата около убития в столичния кв. “Горна Баня” Мартин Божанов - Нотариуса и свързания с него клуб за магистрати “SS” се заплита. Вчера създадената временна комисия в парламента по случая изслуша журналистите от Антикорупционния фонд Николай Стайков, Бойко Станкушев и Андрей Янкулов. 

 

Стана ясно още, че на членовете на комисията е предоставен списък с евентуалните посетители на клуба, до който са имали достъп висши магистрати чрез специални карти. Говори се за около 10 лица, но все още не са известни конкретни имена. До всички членове на комисията е разпространен списъкът, изпратен анонимно до ген. Атанас Атанасов, който пръв заяви пред медиите, че разполага с имената на посетителите на клуба на Нотариуса. Никола Минчев от ПП-ДБ заяви, че в него няма имена на политици.





"Наистина е скандално и всъщност участието на магистрати в групата, която е действала около Нотариуса, и не само около него, а и около т.нар. Пепи Еврото. Това създава огромно затруднение според мен относно разследването и разплитането на тези случаи", коментира Атанаска Дишева пред БНТ. 

 

По думите й "участието на следствието, на прокуратурата вероятно, на други служби прави много трудно разследването".


"С всеки изминал ден се появят нови и нови факти , и обстоятелства се разкриват, и нови зависимости, групи и линии на влияние", посочи Дишева от ВСС.


Атанаска Дишева от ВСС призова, че не трябва да спира общественият натиск по разплитането на случая около групата на Нотариуса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7901 |16.02.2024 Властите в Москва затягат хватката: Задържани са протестиращи в подкрепа на Навални /обновена/ . 16| 3280 |16.02.2024 Виктор Бакуревич: Всички знаеха, че рано или късно Путин ще отмъсти. Навални ще стане национален герой . 13| 2760 |16.02.2024 С едноминутно мълчание: Протестиращи почетоха паметта на Навални с бдение пред руското посолство у нас . 14| 3625 |16.02.2024 Анализатор: Смъртта на Навални е и точка на пречупване в отношенията на Путин със Запада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads