Реклама / Ads
11| 2838 |19.04.2023 НОВИНИ

Прокуратурата си върши работата блестящо! Нищо ново от Ясен Тодоров

.
Прокуратурата си върши работата блестящо според сегашното законодателство. Виновно е неосъвремененото доказателство и олигарсите с големи ресурси, които имат интерес от овладяването на обвинението. Общо взето това каза пред bTV шефът на Националната следствена служба Ясен Тодоров. Казано иначе - нищо ново.
 

"Съдебната реформа е пропаганден балон, който ще се спука в реалността. Тя се олицетворява с три опорни точки, които са противоконституционни. В написаното от Министерството на правосъдието много институции изразиха несъгласие. Някой вкара тези предложения в нашето предложение за ПВУ и те са вкарани в “бизнес среда”. Там се говори за главния прокурор, избор на ВСС… Тези три идеи са противоконституционни - съдия да стане прокурор, който да разследва главния прокурор. Противоконституционно е съдът да решава дали да се започне наказателно производство", посочи Тодоров. 


По думите му прокуратурата не дели хората на "противници" или "приятели" на властта, стига срещу тях да има достатъчно доказателства за извършени престъпления. 


"Разбирам, че на обществото тези процеси са интересни, но като говорим за съдебна реформа, елате да видите папките, с които работят прокурорите, как се доказва престъпления в съда по сегашните изисквания на НПК", посочи Тодоров. 


Той посочи, че у нас се води "целенасочена пропагандна кампания" срещу прокуратурата и хората, които я углавяват. 


"Не мислете, че доказването на едно престъпление е нещо елементарно. Когато говорим за съдебна реформа призовавам уважаемите депутати да осъвременят НК и да деформчализират наказателния процес. Ние сме с вързани ръце до голяма степен. Престъпления, свързани с обществени поръчки, са трудни за разследване и се доказват трудно в съвременни условия. Поканете професори, които да ви обяснят. С прашки се опитваме да постигнем големи успехи на полето на обвинението”, допълни Тодоров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2512 |19.04.2023 Изстрели по мъж в Габрово, извършителят е неизвестен . 12| 3901 |18.04.2023 ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ договориха 30 законопроекта, с които парламентът ще започне работата си . 2| 2794 |14.04.2023 Мъж подпали уникална църква в Лвов. Камери заснели извършителя, вече е в ареста /снимки/ . 6| 3091 |13.04.2023 Политолог: Партиите в НС попречиха на Радев да форсира работата на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads