Реклама / Ads
4| 6508 |11.02.2010 НОВИНИ

Прокурорите: Заплашвали са свидетел по Маргините

.
Маргините
Защитеният свидетел Иво Илчев, който се яви днес срещу Маргините е бил заплашван. Това каза Николай Кокинов, прокурор по делото.
 
Именно с тези заплахи прокурорът обясни разминаването в показанията на Илчев днес и дадени по-рано в прокуратурата. Според Кокинов на Илчев са звънели и той е бил предупреден да внимава какво ще говори. Прокурорът уточни, че ще бъде назначена проверка на отправените заплахи.

"Не познавам никого от подсъдимите и не съм се срещал с никого от тях", това каза днес пред Софийският градски съд защитения свидетел по делото Иво Илчев, на който прокурорите разчитаха.
От съъоражение за сигурност свидетелят беше вкаран в залата с маска и разпитван зад параван. На въпрос на прокуратурата дали някога подсъдимият по делото Бисер Илиев се е свързвал с него по телефона, Илчев отговори отрицателно.

Свидетелят призна, че заедно с убития радиоводещ Боби Цанков е ходил редовно в Софийската градска прокуратура, където е водил общи разговори с обвинителите.

Защитеният свидетел каза, че никой не го е притеснявал преди делото във връзка с показанията му.

Днес бяха прочетени и стари показания на Иван Тодоров – Доктора, от които става ясно, че той е бил предупреден, че срещу него се готви покушение. Една вечер, докато се прибирал вкъщи, Доктора бил пресрещнат от непознат мъж. Той се представил като човек от „службите“, но не уточнил откъде точно.

Непознатият казал на Тодоров, че се подготвя покушението му, но не уточнил кой го е поръчал. На въпрос защо го предупреждава, мъжът отговорил, че го прави от хуманни подбуди.

През 2005 г. Доктора е заявил, че познава Красимир и Николай Маринови бегло, няма общ бизнес с тях, нито са имали конфликт. Иван Тодоров е казал, че не вярва Маргините да са поръчители на убийството му, а ако те са имали общо с поръчката за покушението срещу него, то тя е била

Това стана ясно от показанията на вече покойния Тодоров, които е дал на 31 октомври 2005 г.

Frognews.bg припомня, че на 31 октомври 2005 година прокуратурата повдига срещу братята Красимир и Николай Маринови, братята Иво и Светлин Карагеоргиеви и Веселин Тошев обвинения за подготовка на убийство на бизнесмените Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов, и о.р. ген. Любен Гоцев; участие в организирана престъпна група и за незаконно притежание на оръжие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4815 |10.02.2010 ВИП свидетели по делото за Пътния фонд . 3| 6248 |03.02.2010 Свидетел с маска говори за Маргините . 7| 6925 |29.01.2010 Прокуратурата защити свидетели срещу Хамстера . 0| 6743 |29.01.2010 Не откриха турски свидетели срещу вдовицата на Самоковеца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads