Реклама / Ads
0| 4849 |23.04.2016 НОВИНИ

Прошков за оставките в ГЕРБ: Сигнал, и след сигнала - пушек

.
Прошко Прошков
Аз паднах. Друг ще ме смени и...толкоз. Какво тук значи някаква си личност?! Разстрел, и след разстрела – червеи. Аз бих казал - Сигнал, и след сигнала - пушек. Така общинският съветник от ДБГ Прошко Прошков перифразира по "Нова" стихотворението на Никола Вапцаров коментирайки скандала с Центъра за градска мобилност в София и оставките на зам.-кмета Любомир Христов и депутата от ГЕРБ Ирена Коцева.
 
Припомняме, че съпругът на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева - Димитър, е спечелил поръчка на Центъра за градска мобилност за 60 спирки в София на стойност над 200 хил. лв. Зам.-кметът по транспорт на София Любомир Христов пък е бил засечен със служебния си автомобил в Самоков на гости при семейство Коцеви. Заради всичко това в петък премиерът Борисов поиска оставките на двамата, които бяха депозирани по-късно през деня.

"Въпросът не е "кой", а "какво" - какво правим?", каза още Прошко Прошков и допълни, че случилото се няма нищо общо с повишаването на цената на билета в София. Припомняме, че с гласа точно на Прошков, на четирима от СДС и ГЕРБ Столичният общински съвет направи билетчето за градския транспорт в столицата да струва 1,60 лв. Той поиска всички договори на общината да излизат в интернет, за да могат да се проверяват от гражданите.

Оставката на зам.-кмета Христов е закъсняла и радвам се, че премиерът прозря за какво става дума. Това пък каза зам.-председателят на транспортната комисия в общината Калоян Паргов от БСП, който също беше в студиото заедно с Прошков и Зафир Зарков от ГЕРБ.

Според Паргов оставката на Христов е доказателство, че "ценатата на билетчето има за цел да покрие изтичането на пари и загубите". Той поиска Сметната палата да влезе в ЦГМ, за да се провери какво се случва там.

Общинарят от ГЕРБ Зафир Зарков пък каза, че транспортната комисия не е имало как да знае за обществената поръчка, защото разглежда само поръчки над 500 хил. лв. Той допълни, че "каквито и обяснения да се дадат за историята около зам.-кмета Любомир Христов няма да се премахнат съмненията на хората".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4452 |22.04.2016 Фандъкова готова да иска оставките на целия Център за градска мобилност . 0| 4862 |21.03.2016 Р. Кънев за ГЕРБ: Размахвайте си въртеливите адвокатски аргументи, няма да ни върнете „вкъщи” . 22| 4487 |17.03.2016 Р. Кънев към ГЕРБ: Омръзна ни да сме параван . 7| 4154 |10.03.2016 Партия на зелените иска оставките на министър Москов на депутата Семир Хусеин абу Мелих

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads