Реклама / Ads
4| 6382 |10.06.2021 НОВИНИ

Кьовеши пристигна у нас. Посрещнаха я с викове ”Гешев е мафия!” /видео/

.
Източник: БГНЕС
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристигна у нас. Тя влезе в сградата на Министерството на правосъдието пеша, придружена от охранители. Протестиращи я чакаха пред ведомството, като всички скандираха ”Кьовеши!”, ”Гешев е мафия!” и традиционното ”Гешев е позор! Оставка и затвор!”.
 

Те носят плакати на български, румънски и английски призовават Кьовеши да не вярва на обвинител №1 Иван Гешев, когото наричат „мафиот“, скандирайки „Гешев е позор!“. 

 

Полицейското присъствие в района на министерството, както и в централната част на столицата, е засилено.

 

Към момента протестиращите отново са подпрозорците на кабинета на обвинител №1, където продължават да скандират „Гешев, мафия!“.

 

„Гешев ли пазите“, питат протестиращите полицаите, които са преградили улицата. 

 

„Може ли този прокурор, тази мишка, да се крие и да не си посреща гостите от централния вход“, питат още недоволстващите и призовават началника на полицията Тодоров да дойде при тях. „Страхливец“, скандират те по негов адрес и зоват той да си подаде оставката.

 

Първата среща на Кьовеши е с правосъдния министър Янаки Стоилов. Очаква се основната тема на разговор с него да бъде непопълнените места за български делегирани прокурори. 

 

Кьовеши е на работна визита в България на 10 и 11 юни 2021 г. Страната ни е първата, която тя посещава, откакто ръководената от нея институция започна да работи на 1 юни. Предвидена е работна среща и с главния прокурор Иван Гешев, и с прокурорската колегия на ВСС, на която ще бъде обсъдено попълването на предвидения за България брой на европейски делегирани прокурори. Очаква се Лаура Кьовеши да се срещне и с президента Румен Радев, както и с четиримата български магистрати, които Колегиумът на Европейската прокуратурата одобри за европейски делегирани прокурори. В рамките на утрешния ден ще даде пресконференция в Дома на Европа и ще отговаря на въпросите на българските медии.

 

Обществените нагласи за посещението на европейския главен прокурор у нас са на двата полюса- Някои виждат в появата й спасение, а други предупреждават, че от визитата й няма да излезе нищо бомбастично.

 

Очаквайте подробности!




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4591 |10.06.2021 Балабанов: Дано Кьовеши си отвори очите и се убеди колко е злокачествен този тумор . 22| 7966 |09.06.2021 Лаура Кьовеши пристига днес в България . 8| 5155 |09.06.2021 Кьовеши до няколко дни пристига в София . 4| 6006 |08.06.2021 Над 100 сигнала до Кьовеши само за седмица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads