Реклама / Ads
29| 3787 |30.08.2024 НОВИНИ

Протест пред РКИЦ в защита на Александра, запалила руския флаг

.
Граждански активисти и симпатизанти на „БОЕЦ – България Обединена с Една Цел“ излязоха тази вечер на протест срещу ареста на Александра Милева.
 

27-годишната Милева, която запали снощи руското знаме в центъра на София е освободена от полицейски арест и призната от съда за невинна. Днес в късния следобед Софийски районен съд гледа мярката за неотклонение на младото момиче.

 

Освен това според съдията МВР трябва да заплати разноските по делото, защото арестът е бил незаконен. Това решение на практика означава, че всеки може да пали на публично място знамето на държавата агресор.

 

Тепърва предстои да научим дали новият силов министър ще потърси отговорност от служителите на реда, превишили правата си.





Близки до Александра твърдят, че тепърва ще стане ясно, дали тя ще заведе съдебен иск срещу МВР за незаконния арест.

 

Припомняме, че за случая съобщи Петко Петков от кибергрупата BG Elves, както и сдружение БОЕЦ.

 

"Лекси (Александра, бел. ред) не е случаен герой, не е просто някоя жена, която е отишла да им се развика и да им каже неща, които те отдавна си знаят. Както вероятно сте дочули, е с двойно гражданство, живее отдавна в САЩ и в България се прибира преди около месец и половина. Купува си кола и заедно с нейн приятел, друг артист и филмов продуцент, живеещ в Берлин, потеглят към бойното поле в Украйна за да заснемат свой филм. Зная това, защото на път и точно преди да потегли за Донбас, двамата ме потърсиха в Киев и на дълго и широко им разказвах всичко, което ги интересуваше, а всичко, което казах, те заснеха", пише Петко Петков.


.




Активисти на БОЕЦ и симпатизанти на сдружението изгориха пред сградата на Руския културен център в София знамето на Руската федерация. Демонстрантите освен това заляха стълбите на центъра с червена боя. На протеста присъстват и граждани на Украйна. Страната ни да обяви Русия за вражеска държава и да изгони руската посланичка Елеонора Митрофанова, настояха протестиращите.

 

Във връзка с протеста Антон Миронов от БОЕЦ каза:

 

"Тук сме, за да изразим нашето несъгласие с репресиите, когато се налагат на български граждани от този културен център, който не е никакъв културен център. Това е средище на руска пропаганда, на една държава, която е обявила България за враг и смятам, че изгарянето на флага на тази държава е най-малкото нещо, което трябва да последва. Трябва да последва закриване на този център, изгонване на руската посланичка и обратно мерки на тези, които тази държава е предприел към нас. Както тя е враждебна към нас, така и ние трябва да бъдем враждебни към нея. Тя както е враждебна към Украйна, така и ние трябва да сме солидарни с Украйна и враждебни към тази държава", отбеляза той.


.

Нито една от водещите български медии не отрази акцията на Александра, което поражда определени въпроси относно обективността на журналистиката ни.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2465 |30.08.2024 Киев настоя Монголия да арестува Путин, съгласно заповедта за арест, издадена от МНС . 1| 2416 |30.08.2024 Израелската армия приключи операцията си в Хан Юнис и Дейр ал Балах в Газа, убити са над 250 радикали . 6| 2330 |30.08.2024 Планираща бомба на окупаторите порази жилищен блок в Харков, двама души и дете са убити . 3| 2937 |30.08.2024 Първият исторически фестивал "От Навлохос до Обзор - история, бит и култура през вековете" се проведе в Обзор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads