Реклама / Ads
32| 24399 |10.09.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Протестиращи сгащиха Тома Биков: Ние ли сме мафия!? Имаш ли достойнство?

.
Тома Биков Източник: БГНЕС
Граждани, протестиращи до партийния дом, хванаха при излизането му от парламента депутата от ГЕРБ Тома Биков и проведоха своеобразен парламентарен контрол на тротоара. Разговорът беше прекъсван от викове ”Оставка!”, а докато говореше, депутатът стоеше зад гърбовете на кордон полицаи. Протестиращите попитаха Биков: ”Приличаме ли Ви на мафия, ние ли сме мафията, която иска оставката на Борисов”.
 

"Не знам защо смятате, че след 4 месеца ще бъде по-различно. Ние искаме да променим бюджета за следващата година", запита депутатът.

 

"Ама какъв бюджет, хората не могат да Ви дишат, подавайте си оставката", се обърнаха към Биков протестиращите, отговориха протестиращите.


Попитаха го и докога парламентът ще търпи Гешев, вместо да поиска да бъде разследван.

 

"Защо мен ме питате, има и други депутати", бе отговорът му.

 

На репликата "докога ще неглижирате, че народът не ви иска? 63 дни сме на площада. Докога?" Биков отговори: "Глас народен, глас Божи" и се ориентира към оттегляне, като покани протестиращите да влязат в управлението. Той също няколко пъти повтаряше "Дай Боже", включително за това държавата да е добре.

 

"Кое Ви промени мнението по отношение на Бойко Борисов?", попитаха го демонстрантите.

 

Борисов дал отговори, които удовлетворили Биков, а после "чашата на търпението" преляла с Реформаторския блок - видял "много неща". Към Реформаторския блок впрочем принадлежеше и ДБГ. Биков заяви, че питащите твърде го надценяват, като го наричат "дясна ръка" на Борисов. И повтори, че личният му контакт с Борисов - "разговорите, запознанството", му е повлиял да се преориентира от негов остър критик в защитник.

 

"Срам ни е от вас", казаха му протестиращите за довиждане. "Мен от вас не ме е срам", отговори Биков и избегна отговор на въпроса дали го е срам от езика на Борисов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7488 |09.09.2020 Протестиращи поискаха оставките на вътрешния министър, главсекът на МВР и шефа на СДВР . 25| 10686 |04.09.2020 Властта играе на криеница и Сляпа баба с протестиращите . 16| 10445 |22.08.2020 Протестиращи носят баница за Доган на Dogan Saray Beach Festival . 28| 10459 |11.08.2020 Протестиращите сменят тактиката - вместо блокади на кръстовища блокират институции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads