Реклама / Ads
23| 9047 |18.07.2020 НОВИНИ

Протестите на живо: Ден 10 - дъждът не уплаши хората, те искат оставки /снимки и видео/

.
Източник: БГНЕС
Ден 10-ти от антиправителствените протести. Недоволството на десетки хиляди българи, освен в столицата и по площадите и улиците на малки и големи градове в страната, вече се вижда в много точки от земното кълбо. Исканията са за оставки на премиера Бойко Борисов, който днес е в Брюксел, на главния прокурор Иван Гешев, който днес не се е показвал публично и на цялото правителство, което говори само от телевизора, но не и пряко с хората на улиците. В деня, в който отбелязваме годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, много от протестиращите носят плакати с лика на Дякона.
 

Хората в триъгълника на властта преминиха исканията си. Вече скандират "Оставка и затвор". Тази вечер демонстрантите не напуснаха площада пред министерски съвет за обиколка до друки ключови обекти за властта. Повече от два часа не стихваха възгласите "Оставка" и "Всеки ден ще е така до победата".

 

Организаторито от "Отровното трио" обявиха национална стачка от понеделник! Готви се обсада на парламента, съдебните палати и всички административни сгради. В понеделник хората се очаква да излязат и пред народното събрание и да поискат депутатите да излязат от сградата.

Вижте всичко за на Националната стачка ТУК.

 

В началото на десетия антиправителствен протест по звуковата уредба в центъра на София отекнаха стиховете на Христо Ботев “Моята молитва” – химн на правдата и честта. Стиховете са записани от млади актьори, специално за протестите.

 

Протестът днес започна в 19 часа пред Президентството. Протестте продължавта в Пловдив, Варна, Бургас, Созопол и много други градове в страната.  През деня протести на българи имаше в Лондон,  Париж, Копенхаген, Мадри. Българи се събират в точи част и в Ню Йорк.

 

В района на "триъгълника на властта" има засилено полицейско присъствие. Движението по булевард "Цар Освободител" в района е блокирано

 

 

 

Вижте и протеста в Бургас:

 

Огромната част от протестиращте са млади хора. Впечатляващото на тези протести е, че участниците в тях са и много креативни. Това се вижда от надписите на плакатите, които носят и всевъзможните колажи и карикатури, които очевидно са направили сами. Ето нещо от днес.

 

 

Много от младежите на площадите обаче не виждат перспектива за себе си в България, въпреки образованието си получено в чужбина. Други пък работят зад граница и са на протеста, защото желанието им да се върнат ги сблъства с невъзможността да намерят реализия тук. Младите хора искат промяна за да имат бъдеще те и децата им в родината.


.

Протестът вчера започна още в 17 часа и завърши с химна малко след 22 часа. Демонстранти с викове "Оставка" и "Мафия" имаше пред Съдебната палата, пред БНТ и в триъгълника на властта в София.

Как протече протестът вчера може да видите подробно ТУК.

 

Вижте снимки от протеста днес:


.

.

.

Снимки БГНЕС

 

 


.

.

.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 8515 |17.07.2020 Иван Бакалов: Казусът Божков на фона на протестите... . 38| 10631 |17.07.2020 На живо: Протестиращите отново замръкват под прозорците на властта /видео и снимки/ . 22| 8288 |17.07.2020 Евронюз: Европа да се притесни. Протестите в България я превърнаха в “следващата Полша или Унгария” . 10| 4601 |17.07.2020 Протестите снощи - без сериозни сблъсъци. Граждани скандираха ”Оставка!” до последно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads