Реклама / Ads
0| 4546 |23.04.2016 НОВИНИ

Процесът на подмладяване в БСП ще продължи

.
„Хубаво е да мислите за управлението на бъдещето, но сте длъжни да управлявате и настоящето днес. Не е случайно, че в младежка възраст са вече няколко председатели на областни, общински и районни организации на БСП и над 1000 членове на партийни общински съвети. Този процес ще продължи и на Конгреса на БСП”. Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков по време на Третата национална отчетно-изборна конференция на МО в БСП.
 
Той поздрави младежите за това, че в годините са издържали на онези хора извън БСП, които казват, че не е модерно да си социалист, както и на тези вътре в партията, които са твърдели, че още им е рано, за да постигнат онова, заради което са в БСП. „Успяхте да задържите ентусиазма си със знанието и смисъла да сте социалисти, да представлявате хората – не само младите, но и вашите бащи и деди”, заяви соцлидерът.
          
Миков подчерта, че всеки попаднал на тези позиции, трябва да осъзнае отговорността пред една партия, която - е на 125 години, кръвно свързана с интересите на народа, преминала през всичко и въпреки трудностите, атаките и желанието на някои хора да я няма, да отстоява своето присъствие и право да представлява интересите на най-широк кръг от българските граждани. Той обясни, че в последните 25 години се обяснява на хората, че политиката няма значение, и се е стигнало дотук да сме държавата – с най-големи неравенства, с унищожено образование и здравеопазване, в която малък процент притежава контрол върху богатствата, която макар и член на ЕС, не може да постигне онова, заради което цял народ е искал влизането в Съюза, страната, която понякога се срамува от изявите на някои нейни политици. „Това са все неща, които е хубаво да помните и да се замисляте над тях, когато изпълнявате представителните си функции в общинските съвети, в НС, в ЕП, когато участвате във взимането на решения в колективните органи на партията”, категоричен бе председателят на левицата.

Миков подчерта, че за разлика от много свои връстници, младите социалисти са избрали трудния път на ежедневното доказване и на упоритото отстояване на лявата идея вътре в партията. „Лявата идея, социалистическата идея за свобода, справедливост и солидарност между хората, е по силна от ежедневните разочарования. Това ще ви даде силата да бъдете упорити в преследването на вашите идеи, защото те са идеи на по-голямата част от българските граждани”, каза още той. Миков пожела в следващия мандат на ръководството на МО в БСП да има още по-силна консолидация. „Младите социалисти на България трябва да осъзнаете, че само заедно ще бъдете силни”, заключи Михаил Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4914 |09.04.2016 Русия ще продължи да продава оръжия и на Армения, и на Азербайджан . 4| 4915 |04.03.2016 Излъчването на радиация от Фукушима може да продължи с векове . 2| 4360 |29.01.2016 Процесът срещу Огнян Донев започна по съкратената процедура . 12| 4866 |21.01.2016 Гълъбов: Президент и вице се разминават, не биха продължили отново заедно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads