Реклама / Ads
0| 3833 |03.02.2020 НОВИНИ

Проверяват и пристанищата заради опасния вирус от Китай

.
Щателни проверки заради коронавируса ще има и на пристанищата във Варна и Бургас. Ще се следят екипажите на всички кораби, които идват на наша територия, съобщи БНТ.
 

Остават препоръките към хората да избягват пътуване до Китай. У нас всички пристигащи на терминалите също са щателно проверявани. Както е известно в страната действа четвърта степен на риск заради заразата от Китай, която се разпространява.

 

Д-р Галина Кокошарова обяви, че всички трябва да избягват контакт със заразени болни или със съмнителни заразени животни. "Домашните любимци са безопасни, не пренасят вируса. Никой да не си изхвърля домашния любимец", каза тя.

 

"Най-важно е да се спазват елементарни хигиенни правила - измиване на ръце със сапун и вода, използване на дезинфектанти за ръце, каза експертът. Може да се носят маски, ръкавици при контакт с болен, като маската трябва да покрива хубаво носа и устата. Носи се максимум до два часа, след което трябва да я сложим в торбичка и да я изхвърлим", добави още експертът от РЗИ-Варна.

 

Междувременно властите у нас съобщиха, че момче и момиче, дошли си от Ухан, остават под наблюдение във Военномедицинска академия. Засега те не дават симптоми на коронавирус. "Тази сутрин двамата са усмихнати. Готови са да изкарат целия карантинен период. Ще им се направи повторен тест в средата на карантинния период", коментира началникът на Катедрата по инфекциозни болести на ВМА доц. Георги Попов.

 

Броят на жертвите на коронавируса в Китай достигна 361 души, предаде АФП. По данни на властите в провинция Хубей, в която се намира Ухан - градът, считан за огнище на заразата, са били регистрирани нови 57 случая на заболели с летален край. 

С новите данни броят на жертвите на новия коронавирус надвишава този на загиналите 349 души в Китай от ТОРС през 2002 година, допълват от АФП.

 

На 17 200 души нарасна и броят на хората, заразени с болестта в страната. Това съобщиха от китайската Национална здравна комисия, според чиито данни са регистрирани и потвърдени 2 829 нови случая. 

 

Междувременно, Китай все още не е приел помощ за борбата с коронавируса от Съединените щати, които просдължават да предлагат да изпратят свои медицински специалисти, обясни съветникът на президента по национална сигурност Робърт О'Брайън, цитиран от ТАСС. До момента заразените са над 14 000, а в 8 страни от Европа вече има регистрирани случаи на новия вирус.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4308 |01.02.2020 САЩ обявиха извънредно положение заради коронавируса . 0| 4126 |29.01.2020 Бургаски квартал остана без ток заради пожар . 4| 4403 |29.01.2020 Бизнесът блокира ”Орлов мост” заради спорната наредба № Н-18 . 10| 4777 |28.01.2020 Гешев: Питах КС за президента заради досъдебно производство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads