Реклама / Ads
8| 4276 |04.01.2024 НОВИНИ

Психиатърът д-р Любомир Канов: Не бива да се подценява мощната проруска пропаганда в България

.
Д-р Любомир Канов: Източник: БГНЕС
"Социален недъг на българите е, че все още не могат да приемат държавата като своя, а най-често я приемат като мащеха, каквато тя беше при социализма, или като нещо враждебно, което се управлява от лъжци, които искат да ни изиграят", Това посочи психиатърът д-р Любомир Канов.
 

"Личната, а и националната психология е инертно нещо. Тя се предава през поколенията. Един дядо, който е червен комунист, като нищо ще внуши на своя внук носталгия по времето на социализма. Хората бавно променят своя манталитет, а народите - още по-бавно. Но остава точно това разцепление - отношението към личното и към общото, към общността" обясни той в ефира на БНР.

 

По думите на д-р Любомир Канов след влизането на страната в Европейския съюз "постепенно българите се променят, особено младото поколение" и гледат към бъдещето с оптимизъм.

 

Според него президентът Румен Радев и партиите ИТН и "Възраждане" оглавяват "групата песимисти, отрицатели на всичко, което се случва".





"Никога не бива да се подценява наличието на много мощна проруска, пропутинска пропаганда в България. Всичко това е един мътен пласт отдолу, който лесно може да бъде привикан и призован да воюва срещу. Това неизбежно води до разцепление. Истината трябва да бъде казвана на децата още в училище, в учебниците, в музеите, в медиите. За да израснат едни нормални граждани без фалшиви митове в главата".

 

Лъжата трябва да бъде конфронтирана, категоричен беше д-р Канов:

 

"Тези, които поддържат лъжата - било платени, било заблудени - трябва да бъдат поставяни на мястото им. Това не може да стане с плачливи нотки от типа "да живеем дружно", както казва вълкът, когато иска да се помири със заека. Има една истина за нашата история и тя е, че ние сме били окупирани от Червената армия, която инсталира един престъпен режим на власт. Това да се представя сега като история, която е поругана с демонтирането на паметника. Това е по-скоро жалко, отколкото да предизвиква желание за помирение. Аз не съм привърженик на това". 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4293 |04.01.2024 Съдът не вижда причина да издаде международна заповед за ареста на Пепи Еврото . 14| 15760 |04.01.2024 Защо трябва да говорим за Албер Камю, който харесвал свободната любов, а не комунизма? Точно затова  . 3| 4136 |04.01.2024 Георги Ангелов: Инфлацията спада по-бързо от очакваното и през 2024 г. ще забравим, че въобще я е имало . 5| 4347 |04.01.2024 "Изпадна в конвулсии" – въпросите за смъртта на бореца Пламен Пенев, които полицията остави без отговор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads