Реклама / Ads
5| 2937 |01.08.2023 НОВИНИ

Психолог призова: ”Обичам лошите момчета” е просто една песен. Момичета, не си избирайте партньори с татуси

.
Младен Владимиров, психолог Източник: Стопкадър: bTV
Обичам лошите момчета е просто една песен, не си избирайте партньори с татуси и такива, които са в пробация. Моля ви, момичета, избирайте нормалното. 18-годишно дете е обезобразено. Трябва родителите да знаят с кого излизат децата им. Насилниците реагират примитивно, по животински.
 

Това заяви пред bTV психологът Младен Владимиров във връзка с казуса "Стара Загора", при който 18-годишно момиче бе брутално малтретирано от приятеля си.

 

"Вчера бях на протеста, хората показаха своята непримиримост. Хората достигнаха своя праг на търпимост. Отидохме да кажем, че едно българско момиче вероятно няма да има нормален абитуриентски бал. Една дама с невроза на властта е решила, че не може да гадае по снимки. За нас това не е нормално. Показахме, че нормалното трябва да се върне", отбеляза Владимиров.

 

По думите му майката на момичето е усетила социалната подкрепа вследствие на тежкия инцидент. Според него в конкретния казус институциите отново са се отнесли немарливо.

 

"Семейството видя, че не е само и че обществото ще го подкрепи. Ние трябва да имаме адекватна оценка на риска. Това момче, насилникът, е имало профил на насилник. Този младеж е имал 2 деяния и е имал период на пробация. Институциите отново не са си свършили работата. Ние често пъти не знаем кой живее до нас, но в този конкретен случай е можело да се направи превенция", категоричен бе той.

 

Катя Кръстанова от фондация "Анимус" от своя страна изрази мнение, че обществото ни като цяло е пасивно.

 

"Хората в България толерират изключително много насилието над жени. Ако контекстът е такъв, в такъв случай извършителите на насилие се увеличават. Тяхното поведение е толерирано и те се чувстват безнаказани. Всички смекчаващи вината обстоятелства около този случай в крайна сметка показват, че поредният насилник е останал безнаказан", посочи тя.

 

Кръстанова подчерта, че ограничителната заповед би могла да спаси човешки живот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2667 |14.07.2023 Кулеба: Психологически Украйна вече е член на НАТО . 5| 2699 |06.06.2023 Психолог: Психично-здравният статус на негласуващите е рисков . 1| 2914 |17.05.2023 Йордан Иванов, ПП-ДБ, призова: Искаме да няма „дела на трупчета”, които държат политици „на каишка” . 1| 2731 |08.05.2023 Психологът Десислава Георгиева: Добрите примери не са водещи като фокус на обществото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads