Реклама / Ads
1| 2405 |27.02.2024 НОВИНИ

Психотерапевт: Смяната на профилната снимка на Ивана вероятно е знак, че тя е добре

.
Шести ден няма следа от 17-годишното момиче от Дупница. Ивана Георгиева е в неизвестност от миналия четвъртък. Полиция и доброволци издирват момичето, в акцията са ангажирани кучета, термокамери и дронове. 
 

От началото на акцията, те са обходили над 600 декара площ.

 

„В издирването сме още петък. Наши екипи участваме с високопроходима техника главно в по-тежки терени и се надяваме да имаме резултат. Терените, които познаваме се обхождат щателно, вили, къщи, местности в покрайнините на Дупница“, каза Атанас Диманков, директор на горското стопанство.

 

По думите му липсва достатъчно информация за изчезналата Ивана.

 

„Там където последно са видели момичето, навсякъде претърсвахме. Разговаряме с наши контрагенти, които работят в този район за следи и информация, но е много оскъдно. Причините може да са много. Малко вероятно е да е в гората. Сезонът е такъв, че не може да издържи при положение, че е леко облечено и няма подходяща екипировка. От това, което знам и чух за момичето е, че се е движило в градската част. Нямаме основни следи, които да ни насочват. Надеждата винаги умира последна“, разказа старши лесничей Велимир Иванов.

 

Притеснени са и преподавателите на момичето, които вчера обясниха пред bTV, че тя е имала проблеми, но не е била тормозена от съучениците си.

 

Майка ѝ пък била викана многократно в училището, включително в деня на изчезването ѝ.


Междувременно от полицията поискаха съдействие и от съседни областни дирекции на МВР за установяване на местонахождението на Ивана.

 

Вчера в късния следобед в профил в социалните мрежи, за който се твърди, че е на Ивана беше сменена профилната снимка. Малко по-късно в друг профил в друга социална мрежа снимката също беше сменена със същата.

 

Все още не е ясно дали Ивана има достъп до този профил и дали някой друг има. Сигналът е подаден в полицията и се работи по случая.

 

"Ако приемем, че е бягство и не ѝ се е случило нищо лошо, това е типично поведение на бягство. Бягство от реалността, от неспособността да се справи с предизвикателствата. Ако това е здрав човек, който е навлязъл в пубертетските години, това не е нетипично. Много от тийнейджърите имат потребност да избягат", коментира психотерапевтът Ники Марков в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

 

Смяната на профилната снимка на Ивана в социалната мрежа вероятно е знак, че тя е добре, смята Марков.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9271 |27.02.2024 Даниел Смилов: "Луд клошар заплашва съдия Цариградска" - това е изводът от интервюто на шефа на ГДБОП . 7| 5045 |27.02.2024 Според шефа на ГДБОП заплахите към съдия Цариградска идват от скитник с псевдоним "Червения пират" . 13| 2716 |27.02.2024 Изказването на Макрон - сигнал, че Европа обмисля изпращането на натовски войски в Украйна . 0| 2382 |27.02.2024 Байдън: Близо сме до прекратяване на огъня между Израел и Хамас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads