Реклама / Ads
15| 5180 |12.11.2009 НОВИНИ

Публикуваният доклад е различен от този на Алексей Петров

.
Алексей Петров
Публикуваният в интернет секретен доклад на ДАНС е различен от този, който бившият съветник на агенцията Алексей Петров е предал лично на премиера Бойко Борисов. Това стана ясно след днешното заседание на Комисията за контрол дейността на ДАНС.
 
Иван Костов, като шеф на комисията за контрол на ДАНС, злоупотребява с информацията, която се предоставя и дезинформира обществото, каза Алексей Петров, който днес бе приет на събеседване в комисията.

"Предаден доклад има, но той не е този, който бе публикуван в интернет", уточни пък Костов след срещата, след което добави, че от пуснатия в глобалната мрежа липсват важни страници.

Петров се вмъкна от страниучен вход, но пак попадна на случайно лутащи се журналисти, които го изненадаха с въпросите си.

Петров дава конкретни срокове на Иван Костов да си свърши работата като председател на комисията, иначе екссъветникът на агенцията е готов да оповести и интересни политически сценарии за ликвидиране на опоненти, както и за физическо ликвидиране на определени лица.

От думите му стана ясно, че е готов да оповести хората, дали му доклада, заради който бившият премиер Сергей Станишев стана обект на разследване на прокуратора.

На въпрос защо докладът на ДАНС е „разлюлял" цяла България, той отговори: „Ако преценят компетентните органи, които вече знаят какво се е случило с предаването на този доклад, те могат да го оповестят".

Петров не пожела да отговори на въпроса кой му е дал доклада, само подчерта: „Ако след това, което ще кажа в комисията, не бъдат предприети мерки, наистина ще изпълня обещанието си да назова сценаристи, актьори в тези големи сценарии, режисьори и разбира се със сигурност ще кажа имена".

 „Не бих казал, че имам доверие на председателя на комисията г-н Иван Костов, защото той показа, че той злоупотребява с информацията, която получава тук. След това я интерпретира, даже бих казал, че дезинформира обществото и гражданите", се опълчи срещу Костов гостът на ДАНС.

Имало неща, които обществото трябва да знае и други, които не трябва, защото застрашават националната сигурност, категорична е бившата барета..

Попитан дали някой прави опити той да бъде стреснат и дали този човек е Иван Костов, Алексей Петров отговори: „Казах, че това е маниер на Костов".
Запитан дали хора около Иван Костов правят опит да го стреснат, той отговори: „Нима не е разбираемо. Сигурно е някаква тайна, че Атанас Атанасов се притеснява дали аз се занимавам с политика или не".

ДАНС трябвало да започне най-после да си върши работата. „Имам концептуални различия с това, което се случва сега и това, което сме правили", заяви бившата барета.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4509 |12.11.2009 Министър даде на прокурорите доклад за заменките . 10| 5162 |05.11.2009 Призракът на нов доклад на ДАНС плаши Европа . 10| 4947 |03.11.2009 Цветанов: 2 доклада изчезнали при Станишев . 9| 5258 |31.10.2009 Кадиев: Историята с доклада пречи на кампанията ми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads